Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Idag 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

Premiärvecka och fokus på SSL Herr!

14 september 2021 12:00
SSL Herr

Premiärvecka! För att ladda upp inför SSL Herr så kollar vi in lite noteringar inför säsongen, länkar till sommarens intervjuer och blickar mot premiäromgången!


VISSTE DU ATT...

... Falun och Storvreta har prenumererat på SM-guldet de tolv senaste åren? Inget annat lag har alltså vunnit guld sedan 2009 då AIK blev svenska mästare. Falun och Storvreta har också delat broderligt på gulden med sex titlar vardera under den här perioden, där Falun plockat hem de två senaste mästerskapen.

... Djurgården och Hagunda är säsongens två nykomlingar i SSL? Ingen av klubbarna har varit uppe i högsta serien tidigare. Djurgården fyller ett hål i Stockholm som saknat SSL-lag sedan AIK trillade ur för några år sedan, medan Hagunda gör Uppsala till landets SSL-huvudstad med tre lag på herrsidan och ett lag på damsidan (totalt fyra SSL-lag alltså!).

... Alexander Galante Carlström har chansen att skriva ny historia i år? Han står på 964 poäng och har alltså en gyllene chans att bli historiens andra spelare att nå magiska milstolpen 1000 poäng i högsta serien (både grundserie och slutspel). Den ende som lyckats tidigare är Mika Kohononen som landade in på 1055 poäng. Galante, som spelar i Falun, är tidernas bästa målskytt med 679 mål, och har alltså chansen att också nå milstolpen 700 mål. Vem som är tvåa i målligan? Hannes Öhman, som stannade på 486 mål. Snacka om att Galante är överlägsen!

... det är hård kamp om poängligatiteln i SSL? De senaste åren har det varit idel olika poängligavinnare. Ifjol vann Martin Östholm poängligan, innan dess har Alexander Galante Carlström (Falun), Johannes Wilhelmsson (Höllviken) och Albin Sjögren (Storvreta) vunnit. Blir det femte året i rad med en helt ny poängkung, eller kan någon ta en andra titel på kort tid? Noterbart är att Galante Carlström vunnit poängligan totalt fyra gånger genom åren.

... Tim Andersson Carlsson sopade in hela 49 poäng som rookie ifjol och kom tolva i poängligan? Nu har 38-målsskytten flyttat från degraderade Fagerhult Habo till Kalmarsund och är stämplad som ett av säsongens mest spännande nyförvärv.

... det kommer in ett gäng intressanta utländska spelare till ligan i år? Luca Graf (Sirius), Filip Langer (Kalmarsund) och Manuel Maurer (Växjö) har lirat i ligan förut, men det finns också helt nya spelare som exemeplvis Michel Wöcke (Dalen) och Claudio Mutter (Sirius).

... premiärmatchen mellan Växjö och Mullsjö kommer att spelas i Brinova Arena i Karlskrona? Detta på grund av en takrenovering i Fortnox Arena som gör att Växjö inte kan spela på sin ordinare i hemmaplan.

PREMIÄROMGÅNGEN

INTERVJUER

Under sommaren har vi publicerat ett gäng intervjuer med nyförvärv i SSL. Här hittar ni dem:

Mattias Ljunggren: "Har stor chans att kliva förbi"

Tim Andersson Carlsson: "Känner ingen press"

Andreas Lindholm: "Alltid legat mig varmt om hjärtat"

Marcus Ekengren: "Kändes rätt i tiden och i livet"

Fredrik Edholm: "Min motivation peakar nu..."

Emil Nilsen: "Målet är att bli en av de bästa i världen"

William Almlöf: "Jag vill göra över 20 mål"

Andreas Stefansson: "Det här valet är 'spot in' för mig"

Daniel Johnsson: "Jag har mer driv än någonsin"

ARTIKLAR

Mer material med fokus på SSL Herr

Sju heta matcher i inledningen som du inte får missa!

Herrspelarna som kan klättra i statistiken