Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Johnsson: "Jag har mer driv än någonsin"

14 maj 2021 12:00
INTERVJU

Daniel "Magic" Johnsson är tillbaka i SSL och Helsingborg igen och nu berättar målspottaren om tiden i Schweiz, skadorna, förväntningarna, återföreningen med Linus Nordgren och smeknamnet.


Hetaste nyförvärvet hittills i SSL?

Det går att diskutera - men Daniel "Magic" Johnsson måste absolut finnas med i diskussionen. Efter tre år i Schweiz så vänder forwarden hem och gör comeback i Helsingborg där han kritat under ett tvåårsavtal.

– Det var bara Helsingborg som gällde för mig. Sambon fick jobb i Skåne och det hade stor del i att vi flyttade hem, och Helsingborg ligger mig varmt om hjärtat efter alla mina säsoger där. Jag ville absolut tillbaka till SSL. Jag vill spela med och mot de bästa, säger Daniel Johnsson.

Johnsson är en av SSL:s och Helsingborgs främsta spelare genom tiderna. Han kom till FCH som tonåring 2006 och hann med elva säsonger, 306 matcher, 356 mål och totalt 480 poäng innan han drog till Schweiz för tre år sedan.

Senaste SSL-säsongen (2016/17) pangade han in 51 (!) mål och noterade 61 poäng.

– Det är klart att jag är nöjd med det jag presterat, men jag har inte tänkt så mycket på det. Att det blivit så många poäng är ett kvitto på att man gjort något bra, säger han om sina SSL-år.

Tiden i Schweiz var dock både upp och ner.

Skador förstörde en hel del.

– Det har varit jobbigt med en hel del skador. Efter första säsongen opererade jag höften och missade en halv säsong. Utöver det har det varit en del andra konstiga skador. Bland annat skulle jag gå ner och täcka ett skott där foten fastnade i golvet och låret fick sig en riktig kyss. Sådant som normalt sett inte händer, säger han.

– Innan tiden i Schweiz hade jag sällan problem med skador. Jag vet inte om jag börjat få otur. Det är klart att det varit frustrerande att inte få någon koninuitet i träningen och matchandet.

Du är 33 år nu, är du orolig för kroppen med tanke på skadorna?
– Nej, det är jag inte. Får jag bara göra en ordentlig försäsong och bygga upp kroppen så ska det inte vara några konstigheter.

Trots att Daniel Johnsson nått en respektabel innebandyålder så är suget efter att fortsätta spela stort.

– Jag har mer driv nu än någonsin. Jag älskar att träna, säger han.

– Jag känner att jag har mycket kvar att ge. Nu har jag haft tre säsonger där jag brottats med många skador och jag vill träna bra för att undvika fler skador och samtidigt kunna köra 100 % i alla lägen. Jag vill bevisa både för mig själv och andra att jag kan leverera.

Vad sätter du för förväntningar på dig själv?
– Jag har höga förväntningar på mig själv. Jag ska ligga på två baljor per match och sedan hjälpa laget i alla lägen, oavsett om det är i försvarsspelet eller att pusha på bänken. Jag vill vara med och driva laget, både genom att producera mål på planen och snacka på bänken och i omklädningsrummet.

Är det viktigt att producera poäng?
– Ja, för mig är det så. Jag är inget fysmonster som täcker 40 skott per match, utan jag är en målskytt och det är där jag ska bidra. Givetvis handlar det om att laget ska vinna matcher, det är nummer ett, men det är alltid skönt för mig att stänka dit några bollar.

Nu återförenas målsprutan också med raparpartnern och kompisen Linus Nordgren. Ett av SSL-historiens mest samspelta och effektiva par någonsin.

Linus Nordgren är servitören.

Daniel Johnsson är avslutaren.

Räkna med att vi får se Nordgrens patenterade lyftningar mot bortre stolpen där Johnsson sopar in bollen på volley igen, alltså.

– Det hoppas jag vi får se, säger Daniel och skrattar.

– Det ska bli sjukt kul att spela med Linus igen. Om vi nu får spela tillsammans, det är upp till tränaren, men vi kommer att vara i samma lag igen i alla fall. Jag och Linus har kemi sedan tidigare och jag tror den sitter i oavsett hur länge vi är ifrån varandra. Han är dessutom en av mina absolut bästa kompisar.

Ändå tre år sedan ni spelade tillsammans, men du tror att kemin finns kvar?
– Ja, vi har väl spelat nio, tio, elva år tillsammans tidigare. Vi känner varandra och vet hur vi fungerar. Nu har jag varit iväg och spelat i andra klubbar med andra spelare och jag märker att det tar tid att bygga upp kemi. Jag och Linus kan det där, vi vet var den andre vill ha bollarna. Linus är en komplett spelare som kan mer eller mindre allt, och han släpper alltid bollen perfekt där jag vill ha den.

Helsingborg har värvat fint till kommande säsong, inte minst offensivt där också Christoffer Andersson från Dalen och Linus Bergström från Höllviken ansluter, och i Johnsson har laget en riktig spetsspelare i målskyttet.

Skarpskytten är en "gubben i lådan"-spelare ofta bjuder på något extra.

Därav smeknamnet "Magic".

– Fick väl det namnet i samband med att jag kom till Helsingborg, jag tror jag gjorde något mål mot Balrog som blev uppmärksammat. Det kommer väl från zorro-fintandet och tekniken, säger han.

Fint smeknamn ändå?
– Ja, det får man säga, men det är kanske inget jag hade kommit på själv.

Lever du upp till smeknamnet kommande säsong?
– Det får jag hoppas!