Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 2 matcher
Onsdag
12 Apr 2 matcher
Torsdag
13 Apr 2 matcher
Fredag
14 Apr 2 matcher
Lördag
15 Apr 1 match
Söndag
16 Apr 1 match
Måndag
17 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 2 matcher

Edholm: "Min motivation peakar nu..."

9 juli 2021 09:00
INTERVJU

Skarpskytten Fredrik Edholm berättar om valet av Sirius, alla klubbyten, galna målexplosionen i våras, bakslaget, skottet och förväntningarna.


Fredrik Edholm har bytt klubb många gånger de senaste åren.

Nu är 27-åringen klar för Sirius och menar att han är hungrigare än någonsin.

– Min motivation peakar nu kan man säga. Jag har haft ett par jobbiga säsonger och haft en del skador, men nu suktar jag efter en stor roll igen som jag inte haft på flera år, säger Fredrik Edholm.

– Anledningen till att det blev Sirius var att de presenterade en bra helheltslösning. Min sambo har alltid velat flytta till Uppsala med tanke på plugg och jobbmöjligheter, och nu blir det så. Jag har haft bra surr med Stefan Forsman och hans tankar och idéer om mig och där jag är i min karriär stämmer väl överens.

Fredrik Edholm var på allas SSL-läppar i januari.

Skarpskytten flyttade hem från Schweiz och återvände till Umeå där han gjorde comeback i Dalen. Han sköt fyra (!) mål i återkomsten borta mot Mullsjö och sopade in makalösa tolv mål på sina fem första matcher.

– Ja, det var lite galet, säger han.

– Jag kom in i en bra roll och en femma som var superbra. Det är bara att ösa beröm över Linus Holmgren. Han är extremt bra på att göra andra spelare bättre och vi klickade direkt. Jag har aldrig spelat med honom innan och kände inte honom heller, men vi hittade varandra omgående.

Succén höll dock inte i sig.

I sjätte matchen, borta mot Kalmarsund, fick Edholm en känning och spelade inte mer i grundserien. I slutspelet gjorde han comeback men det blev bara ett tiotal byten.

– Anledningen till att jag åkte hem från Schweiz var att ligan stängde ner på grund av corona. Jag spelade tre, fyra matcher, sedan stoppades allt spel och jag satt bara hemma i lägenheten och spelade tv-spel. När jag kom hem till Dalen så trappades träningen upp, flera pass i vecka, plus ett tajt spelschema, och det gjorde att jag fick ett bakslag. Det var lite trist, säger han.

– Men ändå kul att få spela med Dalen igen. Jag kom överens med Urban (Karlsson) snabbt. Jag spelade utan kontrakt, bara för skojs skull.

Den hattiga säsongen är lite synonymt med Edholms senaste år. Det har blivit många klubbyten där han bland annat hunnit med korta SSL-sejourer i Visby, Växjö och Thorengruppen, vid sidan om ett par rundor i Dalen och fjolårets Schweiz-äventyr. Skador och sambons hemlängtan har varit delar i alla miljöombyten.

– Jag har inte tänkt på att det blivit så många klubbar på kort tid, men det har varit lite rörigt.

Nu hoppas han landa i Sirius.

– Det känns otroligt bra. Kroppen känns också bra. Jag är taggad som bara den, säger han.

Du har haft strul med knäet innan, men det är bra nu?
– Ja, men det spolierade väl mer eller mindre två säsonger. Jag drog av korsbanet och efter en lång rehab testade jag att spela men då fick jag problem med menisken och tvingades till ny operation. Det var struligt.

Fredrik Edholms adelsmärke är det fina skottet.

– Så är det. När jag var yngre var jag mer av en passningsspelare, men man hittar sin roll med åren. Det beror på vilka man lirar med. Nu är jag mer av en skytt, säger han.

– Jag ska inte säga att jag tränat mitt skott extremt mycket, men det är klart att jag skjutit mycket. Som liten hade jag nyckeln till hallen hemma och var ofta där och lirade.

Vad har du förväntningar på kommande säsong?
– Jag har inte funderat så mycket på det men det är klart att jag vill göra min bästa säsong på länge. Poängrekord ska det i alla fall bli.

Minst 35 pinnar alltså?
– Ja, det tycker jag.