Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

SSL Herr: 7 heta matcher i inledningen!

8 september 2021 10:00
SSL HERR

Om knappt två veckor startar SSL Herr. Här är sju guldkorn från de fem första omgångarna som du inte får missa!


IBF Falun - FC Helsingborg

18 september 16.00

Falun vann SM-guld i våras och pekas av många ut som den stora favoriten den här säsongen. Det är inte konstigt med tunga och spetsiga nyförvärv som Emil Nilsen och Linus Holmgren att lägga till en redan stjärnbeprydd trupp där alla bärande spelare från i fjol fortfarande är kvar, med Emil Johansson, Rasmus Enström och Alexander Galante Carlström i spetsen. Thomas "Brolle" Brottman har dock lämnat tränarbänken för att bli svensk förbundskapten, och Nicklas Hedstål kliver in som ny headcoach. Räkna därmed med en viss inkörningsperiod för det här stjärngalleriet. Dalalaget får en riktigt vass värdemätare direkt i form av Helsingborg som var bra i fjol och som värvat in klass i Daniel Johnsson och Christoffer Andersson till i år. Lagen möttes i en het kvartsfinal i våras, så räkna med att det hettar till.

Hagunda IF - Linköping IBK

18 september 18.00

Nykomlingen Hagundas historiska första match i SSL som också blir en hemmapremiär i IFU Arena. Hagunda har gjort en fin och imponerande resa genom seriesystemet och nu alltså nått högsta serien för första gången. Våren och sommaren har varit ganska tung, många bärande och rutinerade spelare har lämnat, och det är svårt att sia om hur bra laget står sig i SSL, men den värdemätaren kommer omgående när etablerade Linköping kommer på besök. Nykomlingar brukar kunna överraska i inledningen av en säsong... mäktar Hagunda med det också? Noterbart är också att Hagunda får spela Uppsala-derby redan i den andra omgången mot Storvreta (givetvis en höjdpunkt!).

Växjö Vipers - Mullsjö AIS

19 september 16.30

Växjö och Mullsjö brukar alltid bjuda på högoktanig innebandy. Två lag som inte gillar varandra och där tekniska nummer och offensiv briljans brukar blandas upp med stenhårda dueller och sprudlande känslor. Räkna med att det här blir hett också mellan två lag som vill utmana den absoluta toppen i tabellen och där det här premiärmötet blir en fin värdemätare. Matchen spelas i Brinova Arena i Karlskrona eftersom Fortnox Arena i Växjö renoveras vilket skapar speciella förutsättningar och en neutral spelplan, men det lär inte hålla tillbaka lagen när det kommer till kraftmätningen.

Djurgården Innebandy - IBK Dalen

26 september 16.00

Historisk hemmapremiär för Djurgården som efter att ha varit så nära att nå SSL under flera säsonger äntligen tog klivet upp i våras. Sommaren har varit lugn, det har inte rasat in några tunga nyförvärv, men stockholmarna har en sammansvetsad trupp och en hel del rutin att luta sig mot, så visst blir premiärsäsongen intressant, och inte minst så fyller laget upp ett tomrum som funnits i Stockholm några säsonger där det saknats SSL-lag på herrsidan. Djurgården får en riktig utmaning direkt i form av gedigna Dalen som dessutom var riktigt bra på just bortaplan i fjol (nio av tretton möljiga segrar).

Storvreta IBK - FBC Kalmarsund

3 oktober 15.00

Ettan mot tvåan i förra säsongens tabell. Storvreta klev in i den säsongen som stor favorit och motsvarade också de förväntningarna i grundserien, medan Kalmarsund överraskade genom att placera sig så högt upp som en andraplats i sammandraget. I år pekas Falun ut som den absolut största favoriten, men Storvreta och Kalmarsund vill givetvis vara med i guldkampen också. Det här blir en riktig toppmatch mellan två riktigt bra lag som båda fått in fina nyförvärv under sommaren, inte minst målspottarna Andreas Stefansson i Storvreta och Tim Andersson Carlsson i Kalmarsund. Förra säsongen vann Storvreta båda mötena, men det var tajt och med uddamålet (3-2 och 6-5 efter övertid).

Jönköpings IK - Mullsjö AIS

3 oktober 16.00

Rivalmöte i Jönköpingsområdet mellan Jönköping och Mullsjö. Förra säsongen så vann Mullsjö båda mötena, 5-4 och 6-8, men det var inga stora siffror och det var heta matcher. Jönköping har tappat många bra spelare till i år, inte minst Emil Nilsen till Falun och Otto Weidman till Storvreta, och ställer ett förhålladevis orutinerad lag på benen. Att vara nederlagstippade är inget nytt för JIK, det har man varit mer eller mindre varje år sedan man återkom till SSL, och det blir samma visa i år, men JIK har haft en fin förmåga att hela tiden överraska. Blir det så i år också? Oavsett, det kommer spraka i matchen mot Mullsjö, och det är lika mycket prestige som poäng på spel.

Mullsjö AIS - Storvreta IBK

10 oktober 17.00

Mullsjö och Storvreta bjöd på en härlig semifinalserie i våras och det var omöjigt att sia om utgången. Storvreta vann första matchen med 10-5, Mullsjö kontrade med att vinna med 7-2. Mullsjö tog därefter en sudden-seger, innan Storvreta kontrade med en klar 12-4-viktoria. Match fem och sex blev sedan två otroliga nervpiller, där Storvreta till slut kunde vinna med 7-6 två gånger om, första gången efter straffar, andra gången efter övertid. Det har börjat byggas upp en rivalitet mellan lagen efter ett gäng slutspelsmöten, och det gör den här matchen hyperintressant. Räkna med en jämn, het och (troligtvis) jämn drabbning. Och ja, nu får ju publiken komma in också, så räkna med grymt drag i Nyhemshallen.