Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher

Andersson Carlsson: "Känner ingen press"

20 augusti 2021 11:00
INTERVJU

Fjolårets succéspelare Tim Andersson Carlsson berättar om valet av Kalmarsund, galna målfabrikationen, delade känslorna, poängmålet, förväntningarna och att utmana Alexander Galante Carlström.


Går det göra 38 mål på 25 matcher som 19-årige rookie i världens bästa innebandyliga samtidigt som man spelar i en nederlagstippad nykomling?

Bevisligen.

Det är bara att fråga Tim Andersson Carlsson.

Fagerhult Habos tonåring tog SSL med storm förra säsongen. Han nosade länge på titeln som skyttekung och blev till slut delad trea i skytteligan.

Nu väntar nya äventyr. Efter att Fagerhult åkt ur SSL så valde Andersson Carlsson att flytta på sig. I höst spelar han med Kalmarsund.

– Det känns bra. Kalmarsund är en förening som har något stort på gång och har ett väldigt bra lag. De chockade i våras med att komma tvåa i serien. Det var inte många som trodde på Kalmarsund men de visade stark tro på sig själva, och det finns mycket innebandy- och spetskompetens där. Det är ett ungt lag som kommer bli bättre och bättre, det ska bli kul att spela med dem, säger Tim Andersson Carlsson.

När fjolåret kommer på tal är det delade känslor hos talangen.

– Det gick ju bra för mig personligen, jag fick spela den innebandy jag gillar, men det var en stor förlust att vi inte kunde hålla Fagerhult kvar i SSL. En riktig besvikelse, säger han.

– Vi slarvade för mycket. Vi visste exakt vad vi skulle göra, men det var mycket slarv hit och dit. Egna misstag. Det hade stor del i att vi inte räckte till.

Det var alltid målgaranti i era matcher, det ramlade in mål både framåt och bakåt?
– Vi sa innan säsongen att vi ville sätta avtryck i serien, och det fick bära eller brista. Vi spelade med hög press och då sätter man avtryck, men sedan så höll det inte hela vägen.

Själv så var "TAC" en av SSL:s största sensationer.

Det genombrottet trodde han inte ens på själv.

– Alltså, innan säsongen trodde jag absolut inte att det skulle gå så bra. Det tog ungefär tio omgångar, sedan insåg jag att jag kan leverera i SSL och då var det bara att rida på den vågen och göra det bästa av situationen. Inte tänka längre än nästa match. Jag fick spela ut min innebandy, det var väldigt kul, säger han.

Vad är din innebandy?
– Att alltid vara ett hot mot mål, att hitta avgörande passningar och ta egna avslut, att alltid ta bollen mot kassen. Spela med mycket fart.

Hade du satt upp några förväntningar på dig själv?
– Inte så stora, men hade faktiskt ett litet mål att göra 25 poäng.

Du dubblade nästan det med 49 poäng?
– Ja, det var bra, haha.

Det var mycket surr kring Tim Andersson Carlsson under förra säsongen. Inte konstigt med tanke på hans oväntade succé. Alla älskar att se nya stjärnor födas.

Själv stod han kvar med fötterna på jorden.

– Klart jag tänkte lite. Någon journalist ringde och berättade om poängligan och hur jag låg till, och då fick jag en tankeställare och försökte stanna upp lite och funderade kring varför det gått så bra.

Ingen hybris?
– Nej, absolut inte, jag är inte sådan som person.

38 mål och 49 poäng ifjol skruvar upp förväntningarna inför den här säsongen och "TAC" omtalas som ett av ligans hetaste nyförvärv.

– Det är kul att det finns förväntningar, men jag känner ingen press. Min egen förväntan är att producera poäng, men även göra det hårda jobbet.

Har du satt något poängmål i år också?
– Nej, faktiskt inte, i år ska jag bara gå ut och njuta av varje match.

Alexander Galante Carlström i Falun vann (som vanligt) skytteligan med 42 baljor förra säsongen.

Men frågan är om Galantes långvariga tid på tronen är hotad nu. Är Andersson Carlsson en legitim utmanare som skyttekung?

– Haha, det blir tufft, men det är klart att jag ska försöka. Galante är en otroligt bra spelare med otroligt målsinne, säger Andersson Carlsson.

Är du en utpräglad målskytt?
– Jag är en målskytt men kan annat också, men visst, att göra mål är det roligaste.

Hur ser typiska "TAC"-målet ut?
– Ser man till i förra säsongen så är det att få bollen vid sargen, båga in och skjuta.

Slår du dina 49 poäng från ifjol den här vintern?
– Jag har inte tänkt så mycket på det och kommer inte tänka så mycket på poäng i år. Det är klart att man vill göra saker bättre hela tiden. Jag kommer till ett nytt lag, ett riktigt bra lag, så vi får se...