Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

Ekengren: "Kändes rätt i tiden och i livet"

23 juli 2021 17:00
INTERVJU

Marcus Ekengren är tillbaka i SSL igen och nu berättar han om valet av Växjö, tiden i Örebro, att spela center, förväntningarna och "all in"-satsningen på innebandy.


SSL-ryktena har florerat sedan Örebro åkte ur SSL våren 2019.

Nu väljer Marcus Ekengren att lämna tryggheten på hemmaplan för att spela SSL-innebandy med Växjö kommande säsong.

– Det handlar om flera saker. Dels så kändes det rätt i tiden och i livet, dels så kändes Växjös satsning intressant. De har varit proffsiga i kontakten med mig och det här blir en spännande resa både för mig och klubben, säger Marcus Ekengren.

Marcus Ekengren är från Örebro och har spelat på hemmaplan i hela karriären.

Örebro gick sensationellt upp i SSL 2017 och gjorde två år i högsta ligan innan det blev respass ner. Ekengren var en av lagets nyckelspelare under de SSL-åren och gjorde 42 respektive 37 poäng.

Stundtals under första säsongen så var enheten med Ekengren, Simon Palmén och Simon Jirebeck en av SSL:s allra hetaste.

– Vi hittade bra kemi och ett bra lir, det var skitkul, säger Ekengren.

Du fick också visa att du håller i SSL?
– Precis, det kändes bra. Det är klart att det var skillnad från Allsvenskan men skillnaden var ändå inte så stor. Jag hade bra omgivning också vilket givetvis spelade in.

Det var en häftig resa med Örebro?
– Verkligen. Jag kommer aldrig glömma resan upp. Vi gjorde en okej första säsong men sedan tappade vi lite spelare och åkte ur andra säsongen. Jag lärde mig mycket och både jag och andra i laget fick uppleva vilken nivå som krävs för att vara i högsta serien.

Nu blir det alltså spel i SSL igen.

– Det känns kul, säger han.

– Men det handlar inte bara om att spela i SSL. När jag spelade med Örebro i SSL så var vi ett lag som kämpade i botten och slogs för att hålla oss kvar. Det var psykiskt påfrestande att åka runt och förlora så mycket som vi gjorde. Att gå till ett lag som jag inte trodde kunde vara med i kampen om en slutspelsplats hade inte varit aktuellt. Jag tror stenhårt på Växjö som förening och det är därför jag tar det här steget.

Vad ska vi förvänta oss av Växjö?
– Vi får se vad föreningens mål blir men jag tror stenhårt på den här satsningen och har personligen höga förväntningar.

Ja, vad har du för förväntningar på dig själv?
– Det är svårt att säga på förhand. Först handlar det om att komma in i laget och spelsättet, sedan får vi se vad för roll som växer fram. Därefter går det att sätta egna mål. Jag har alltid höga krav på mig själv och kommer att ha det nu också, men det är svårt att säga på förhand med så mycket nytt exakt hur kraven kommer att se ut.

Marcus Ekengren har spelat majoriteten av karriären som forward men är tänkt som center i Växjö.

– Den ena SSL-säsongen med Örebro så spelade jag mestadels center, men annars har jag mest varit forward. Jag är bekväm i båda positionerna. Jag kan till och med tycka att det är mer bekvämt att spela center eftersom man blir mer rättvänd med bollen.

Vad tänkte du ändå när Örebro sa att du skulle spela center första gången?
– Jag tyckte bara att det var kul att prova på. Det finns fördelar med att kunna spela på flera olika positioner och dessutom skapas förståelse för hur spelare i andra posioner tänker i olika situationer.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En snabb och teknisk spelare med bra spelsinne.

Marcus Ekengren kommer gå "all in" på innebandyn kommande säsong.

– Jag jobbar hemifrån och har i princip bara spelat innebandy i Örebro också. Jag har mycket tid över och kommer att hinna träna väldigt mycket. Jag kommer verkligen att kunna ge allt till innebandyn kommande säsong, det är väldigt inspirerande.