Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher

Herrspelarna som kan klättra i statistiken!

18 augusti 2021 12:00
SSL HERR

Hur ser det ut i den sammanställda individuella statistiken inför den här säsongen? Vi djupdyker i listorna för att se vilka spelare som kan klättra i "all time"-listorna. Dags för SSL Herr.


POÄNG

Den totala poängligan för herrar i högsta serien, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Mika Kohonen är den ende som nått drömgränsen 1000 poäng i SSL.

Alexander Galante Carlström är dock på god väg. Falun-forwarden har 36 poäng till milstolpen och den bör han nå den kommande säsongen. Han samlade ju exempelvis ihop 83 poäng den gångna vintern.

Rasmus Enström, vapendragare och lagkamrat till Galante Carlström i Falun, kan mycket väl bli tredje spelare någonsin att nå milstolpen 900 poäng (54 poäng kvar).

Totalt tre spelare på listan spelar i SSL i år, där vi även hittar Helsingborgs Linus Nordgren.

Bland aktiva spelare i övrigt så är Dalens rutinerade norrman Ketil Kronberg närmast topp tio-listan. Han är precis utanför på elfteplatsen med 638 poäng, alltså sjutton pinnar bakom Nordgren. Bland andra spelare som är på uppgång finns också Kalmarsunds Kim Nilsson, 584 poäng, och Pixbos Martin Östholm, 565 poäng.

Bryter vi ner statistiken och kollar på grundserie och slutspel var för sig, så ser listorna ut så här:

Den absoluta toppen är densamma när det gäller grundserie och slutspel.

Noterbart gällande grundserien är att Linus Nordgren är uppe som sjua och bara har elva pinnar kvar till milstolpen 600 grundseriepoäng. Det skiljer 50 poäng upp till fyran Hannes Öhman, inte alls omöjligt att nå redan den här säsongen (gjorde precis 50 poäng den gångna säsongen).

Ser vi på listan med slutspelspoäng så finns Faluns Emil Johansson med där på en niondeplats, trots att han "bara" (i alla fall relativt sett) är nittonde man i totala poängligan (grundserie plus slutspel). Av sina totalt 531 poäng har således en femtedel kommit i slutspelssammanhang.

Ketil Kronberg har gjort 95 poäng i slutspelssammanhang (elva i totala statistiken) och har chansen att bli elfte spelare någonsin att nå 100 poäng där.

MÅL

Den totala målligan, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Alexander Galante Carlström är totalt överlägsen och har gjort nästan 200 (!) mål mer än tvåan Hannes Öhman. Han spär ju på siffrorna för varje säsong dessutom, och lär spräcka 700-gränsen i år.

Rasmus Enström och Ketil Kronberg är övriga aktiva spelare på listan.

Kim Nilsson är elva i totala statistiken och har gjort 350 mål. Han är alltså tretton baljor bakom Mika Kohonen, och kommer ta sig in på topp-tio i vinter om inget oförutsätt händer. Det kan också Helsingborgs Daniel Johnsson göra. "Mr Magic" står på 325 mål.

Närmast bakom bland aktiva spelare finns Linus Nordgren och Martin Östholm med 306 mål vardera.

ASSIST

Den totala assistligan, både grundserie och slutspel, ser ut så här:

Här står Mika Kohonen i en klass för sig. Han har 260 fler assist än tvåan Rasmus Enström. Glappet lär förvisso minska i vinter, men Kohonen kommer vara kvar på tronen länge, länge till.

Bakom Enström så finns också Linus Nordgren och Emil Johansson med på listan, båda med goda chanser att avancera uppåt under vinterns gång.

Målmaskinen Alexander Galante Carlström är tolva på listan med 285 assist och behöver således tio assist för att ta sig in bland de tio bästa.

Ketil Kronberg, 267 assist, och Martin Östholm, 259 assist, närmar sig också 300-platån.