Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Endre
END

Mora fortsätter dominera i säsongsinledningen - vann stort igen

4 oktober 2019 21:29
SSL Dam

Fredagskvällen bjöd inte bara på fredagsmys med chips - utan även sex stenhårda SSL-fighter för damerna. Bland annat fortsätter Mora att vinna i säsongsinledning och stjärnorna Anna Wijk och Moa Gustafsson fortsätter att visa vägen.


Täby - Rönnby 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Mål Täby: Julia Croneld 2, Matilda Sjödin 2, Frida Nilsson

Mål Rönnby: Therese Gustafsson

Rubrikerna:

– Inför säsongen bytte Micaela Sjöberg från Täby till Rönnby och ställdes på fredagen mot sitt gamla lag. Det blev dock till slut förlust och inga poäng från hennes klubba.

– Matilda Sjödin fortsätter att göra mål i årets SSL. Med sina två fullträffar idag är hon nu uppe på fyra mål på två matcher.

– Även Julia Croneld stod för två baljor. Det hade kunnat bli tre, men hattricket var en straffmiss bort.

Karlstad - Skoghall 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Mål Karlstad: Frida Swahn 2, Lisa Rengärde, Carolina Karlsson

Mål Skoghall: Fanny Kruse

Rubrikerna:

– Karlstad är fortsatt obesegrat i årets SSL och står med sina tre segrar på lika många försök som ett av tre lag som lyckats med bedriften i säsongsinledningen. Man ligger dock trea i tabellen, då man har sämre målskillnad.

– Karlstads Frida Swahn stod för två mål mot Skoghall på fredagskvällen, båda gången assisterad av Luize Bilinska. Med de två poängen i sin tredje SSL-match för säsongen, står Swahn nu noterad för fem (4+1).

– Efter premiärsegern borta mot Jönköping, har Skoghalls förlorat två raka matcher. På dessa matcher har man endast lyckats göra två mål, medan man släppt in 15.

Nacka - Endre 6-4 (1-1, 3-2, 2-1)

Mål Nacka: Cornelia Jansson 2, Frida Svan, Johanna Turesson, Hanna Berg, Erica Klevbo

Mål Endre: Maja Liljeroth, Ellen Bäckstedt, Sara Steen, Stephanie Boberg

Rubrikerna:

– Nacka klev i och med segern upp på sjätte plats efter tre spelade matcher, medan Endre får vänta på sin första seger. Gotlänningarna är nu ett av fyra lag i serien som fortfarande har en nolla i vinstkolumnen.

– Cornelia Jansson stod för tre poäng, två mål och en assist.

– Stortalangen Zita Holmsved Thott stod under matchen för sin första SSL-poäng i karriären, då hon assisterade till Erica Klevbos 6-4-mål. Målet visade sig bli matchens spik i den berömda kistan.

Warberg - Pixbo 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Mål Warberg: Amanda Wetterström

Mål Pixbo: Denisa Ratajova, Mia Karjalainen

Rubrikerna:

– Warberg var nära att ta sin första seger, och poäng, för säsongen. Amanda Wetterströms kvittering i inledningen av den sista akten gav hemmapubliken i Sparbanken Wiktory Center hopp om poäng, men Mia Karjalainen gjorde 1-2 bara minuter senare. Det målet visade sig också bli matchavgörande.

– Pixbos tjeckiska, Denisa Ratajova, var inblandad i båda lagets mål, ett mål och en assist. Med det är hon uppe i sex poäng och ligger med det på en finfin 11:e-plats i poängligan.

– Pixbo vinner även säsonges tredje match och är hittills obesegrade i årets SSL. Bara KAIS Mora ligger före, på bättre målskillnad.

Jönköping - Malmö 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Mål Jönköping: Felicia Glad, Moa Jakobsson

Mål Malmö: Maja Ekström 2, Frida Mainz Olsson, Thereza Urbankova,

Rubrikerna:

– Ännu en jämn match för Jönköping. Dock förlust, vilket gör att man får finna sig i att ha tagit tre poäng av nio möjliga såhär långt. Med en niondeplats, ligger man precis utanför slutspel. Dock väldigt tidigt på säsongen.

– Felicia Glad målade även i lagets tredje SSL-match för säsongen, vilket gör att hon med sina 4 mål är med i toppen av skytteligan med det.

– Maja Ekström, född 2002, gjorde sina två första SSL-mål under kvällen.

Sirius - Mora 4-9 (0-4, 2-3, 2-2)

Mål Sirius: Amanda Ljunggren, Sofie Paulsson, Matilda Nilsson, Jonna Vuontisvaara

Mål Mora: Johanna Hultgren 3, Lina Svarfvar 2, Moa Gustafsson 2, Jenna Saario, Ellen Gunnarsson

Rubrikerna:

– Mora fortsätter att imponera i årets SSL. Tre raka segrar och +17 i målskillnad.

– Sofie Paulsson gjorde ett mål under kvällen. Med det är Siriusspelaren delad elva i den totala poängligan med sina 6 (3+3) poäng.

– Anna Wijk fortsätter sin galna poängproduktion även iår. Fyra assists i matchen mot Sirius placerar henne på en överlägsen förstaplats i poängligan. Tolv (!) assist och ett mål på tre matcher imponerar.

– Wijks radarpartner Moa Gustafsson ligger och flåsar Wijk i nacken i poängligatoppen. Med sin åtta (!) mål på tre matcher ligger hon på en delad förstaplats där.