Söndag
09 Jan 5 matcher
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 2 matcher
Fredag
14 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 7 matcher
Idag 3 matcher
Tisdag
18 Jan 2 matcher
Onsdag
19 Jan 2 matcher
Torsdag
20 Jan 3 matcher
Fredag
21 Jan 5 matcher
Lördag
22 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 8 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Dalen
DAL

Dalen befäste slutspelsplatsen - bortaslog Jönköping

24 februari 2019 15:00
SSL Dam

I sin jakt på att befästa slutspelsplatsen i SSL plockade IBK Dalen tre solida poäng på söndagseftermiddagen. I Jönköping växlade västerbottningarna upp i den tredje perioden och kunde efter bland annat ett hattrick av Sandra Törnqvist vinna med 2-6.


Resultatet:

Jönköping - Dalen 2-6 (1-1, 0-1, 1-4)

Mål Jönköping: Självmål, Moa Jakobsson

Mål Dalen: Sandra Törnqvist 3, Wilma Johansson, Frida Eriksson, Amanda Skyltbäck

Rubrikerna:

– Mötet i Jönköpings Idrottshus inleddes med ett självmål som satte hemmalaget i förarsätet. Gästande Dalen ville dock annat och utjämnade till 1-1 och i den andra såg Amanda Skyltbäck till att ge bortalaget ledningen i vad som - så långt - var en målsnål tillställning

– Efter två spelade perioder satt västerbottningarna i en 1-2-ledning, men i den tredje kom något av en islossning. Dalen gick upp till 1-5 inom fyra minuters spel i den tredje - i en match laget slutligen vann med stabila 2-6.

– Tre spelare kom upp i tre poäng på söndagen. Sandra Törnqvist noterades för ett hattrick, medan Frida Eriksson och Amanda Skyltbäck svarade för ett mål och två målgivande passningar vardera.

– Dalen befäste därmed sin åttondeplats i sin jakt på att nå slutspel. Sexan Jönköping har fortsatt andrum ner till ingenmansland, samtidigt som gapet till upp till femteplats är 14 poäng.