Fredag
15 Feb 6 matcher
Lördag
16 Feb 3 matcher
Söndag
17 Feb 10 matcher
Idag 1 match
Onsdag
20 Feb 4 matcher
Torsdag
21 Feb 1 match
Fredag
22 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 5 matcher
Söndag
24 Feb 9 matcher

Ellen Rasmussen: "Jag är enormt hemmakär"

5 juli 2018 10:00
Intervju

22-åriga Ellen Rasmussen har varit Malmö trogen i hela sin karriär, trots kittlande anbud från större klubbar. Nu berättar stjärnan om säsongen som var och vad som väntar under den kommande för henne och hennes Malmö.


De senaste tre säsongerna har Malmö och lagets juvel, Ellen Rasmussen, huserat i SSL och de två senaste säsongerna har laget nått slutspel. Trots mängder av anbud har lagets forwardsstjärna dock valt att stanna i klubben i sitt hjärta.

– Jag trivs så pass bra här hemma i både i laget och med allt annat runtomkring. Jag är enormt hemmakär, skrattar Ellen Rasmussen.

Men har det aldrig kittlat när de stora drakarna knackat på dörren?

– Det har absolut kittlat, det har det, men Malmö är speciellt för mig. Det är här jag vill vinna guld.

Rasmussens poängskörd har de senaste tre säsongerna legat på 49, 41 och 49 poäng. I fjol stänkte hon även in 30 mål, hennes klart bästa notering i SSL. Dessutom tog hon guld under VM-debuten med landslaget och utsågs till årets idrottskvinna i Malmö. Trots allt detta är hon inte helt nöjd med säsongen som var.

– Säsongens topp var ju helt klart VM-guldet och utmärkelsen var så klart också rolig att få. Men jag är faktiskt inte hundra procent nöjd med säsongen egentligen. Jag tycker att min prestation var sådär i SSL.

Men du gjorde 49 poäng och 30 mål?

– Många tittar bara på poäng och visst jag kommer i toppen där men jag värdesätter insats före poäng. Jag tycker inte att jag gör speciellt många bra matcher i SSL under säsongen.

Efter en sjätteplats i både poäng- och skytteligan förra säsongen är väl ändå kommande säsongs mål att vinna de båda.

Eller?

– Det är klart att man tittar på poängligan ibland och vill komma så högt som möjligt men jag blir inte besviken om jag inte vinner. Jag är hellre nöjd med prestationen under en hel säsong än att jag gör 2000 poäng.

Okej, men vad har du för mål kommande säsong om det inte handlar om poäng?

– Jag känner att jag behöver ta en större roll i landslaget, jag har ändå varit med i mer än två år nu. Jag vill inte bara vara en junior som bara springer efter alla andra, haha.

"Ska börja om lite"

Malmö har två raka uttåg i kvartsfinal. Siktet är nu inställt på nytt slutspel men det handlar om att skynda långsamt mot toppen om vi ska tro Rasmussen.

– För det första har vi tappat mycket rutin inför säsongen och fått in yngre förmågor och många juniorer. Vi ska försöka bygga in de nya i vårt spel och börja om lite från början, förklarar Malmös stjärna och utvecklar;

– Det blir en ny utmaning för oss och det gäller att inte ha för höga mål, utan ge det några år. Det är klart att vi vill sträva högre varje säsong med man får skynda långsamt. Det tror jag är viktigt. Men det är klart att vi kommer sikta på slutspel.

I flera intervjuer har du nämnt att du ska bli bäst i världen, att det är ditt mål. Hur ska du lyckas?

– Jag måste lägga ner mycket tid på mig själv och ha viljan hela tiden. Jag måste göra allt lite mer och lite bättre än alla andra, avslutar Ellen Rasmussen.