Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Tisdag
26 Okt 1 match
Idag 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher

SSL: SM-finalerna i innebandy 2021 och 2022 sänds på SVT!

26 januari 2021 07:00
SSL

Med halva SSL-säsongen spelad börjar det dra ihop sig kring streckstrider och kamp om seriesegern. Därefter börjar det efterlängtade SM-slutspelet, med SM-finaldagen som årets höjdpunkt. I dag presenterar vi stolt nyheten att just SM-finalerna 2021 och 2022 kommer att sändas på SVT!


Du som följer Svenska Superligan (SSL) ser från och med innevarande säsong och ytterligare fyra säsonger framöver samtliga matcher inklusive det kommande SM-slutspelet i SportExpressen Play, både för SSL Dam och SSL Herr.

Samma sak gäller för det kommande SM-slutspelet i innebandy. Även där kommer du att kunna se alla deltagande SSL-lag i aktion på SportExpressen Play.

Dagens nyhet som vi härmed stolt presenterar är att SM-finalerna som spelas 2021 och 2022 kommer att sändas på SVT, alltså Sveriges Television.

– Innebandy är en stor folksport med mängder av utövare och SSL är en modern liga som växer. Det gör att vi blir intressanta och relevanta för allt fler. Den stora räckvidd som SVT har är samtidigt attraktiv för innebandyn som sport och SSL som liga. Kombinationen SSL och SVT är alldeles utmärkt, säger SSL:s VD Jörgen Lindgren och fortsätter.

– Att vi på det här sättet kommer att nå ut brett bland befolkningen med SM-finalerna, årets höjdpunkt i svensk innebandy, är otroligt glädjande!

– Vi vill bjuda våra tittare på avgörande SM-guldstrider direkt i SVT och SM-finalerna i innebandy passar utmärkt in i den stora satsningen. Innebandy är en sport som väldigt många har en relation till och SM-finalerna är vanligtvis en stor folkfest som hör hemma i nationell tv, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

I allt som görs i och omkring SSL ska ett aktivt arbete med jämställdhet finnas med som en självklarhet.

– Det metodiska arbete som SVT Sport ägnar sig åt utifrån sin målsättning om en jämställd bevakning harmoniserar med det som SSL står för. Att redaktionen tilldelades Svenska Jämställdhetspriset 2020 är ett bevis på detta. Vi är stolta över att tillsammans kunna fortsätta på den inslagna vägen genom att sprida SSL Dam och SSL Herr till ännu fler, avslutar Jörgen Lindgren.