27 Apr 2 matcher

Storvreta är som första lag klart för SM-final!

18 april 2024 21:00
Slutspel

Storvreta är som första lag klart för SM-final i Friends Arena. Det står klart sedan Uppsala-laget vunnit den femte semifinalen mot Växjö.

Storvreta är första lag att kvalificera sig för SM-finalen i Friends Arena.

Efter att laget missat att slå in matchbollen i den fjärde semifinalen mot Växjö, där det blev en 2-6-förlust på bortaplan, så visade Uppsala-laget klass på hemmaplan där det blev en 6-2-vinst.

Storvreta sköt 1-0 genom Otto Weidman i slutet av den första perioden, och gick sedan upp till 4-0 i mittperioden efter mål av Rasmus Sundstedt, Simon Götz och Sakarias Ulriksson.

Växjö reducerade i slutet av andra perioden, men direkt i början av tredje perioden så punkterade hemmalaget matchen när Tobias Gustafsson satte 5-1. 19-årige Sakarias Ulriksson blev sedan tvåmålsskytt efter att ha avslutat målskyttet med en 6-2-boll.

Segern betyder 4-1 i matcher och alltså en finalplats för Storvreta.

Noterbart: Storvreta blev etta i årets grundserie och regerande svenska mästare.

MER OM SLUTSPELET

I SM-finalen får Storvreta möta antingen Falun eller Pixbo. I den matchserien så vann Falun senast och reducerade därmed matchserien till 2-3 i matcher. Den sjätte semifinalen spelas under fredagen (19 april).

På damsidan har Thorengruppen och Pixbo matchbollar mot Täby respektive Rönnby, då båda lagen leder sin matchserie med 2-1. Fjärde semifinalen i serierna spelas fredag respektive lördag.