Fredag
05 Mar 4 matcher
Lördag
06 Mar 4 matcher
Söndag
07 Mar 10 matcher
Onsdag
10 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 11 matcher
Söndag
14 Mar 3 matcher

SSL: SM-finalerna 2021 avgörs i Gävle

9 februari 2021 10:00
SM-finalerna

Årets höjdpunkt i form av SM-finalerna i innebandy som sänds i SVT avgörs den 24 april 2021 i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle. Ändringen av spelplats står nu klar efter att Svensk Innebandy och Stockholm Live har kommit överens om att inte arrangera finalen i Ericsson Globe i vår.


Svensk Innebandys allra största årliga evenemang är SM-finalerna, där svenska mästarna på dam- och herrsidan i SSL utses. SM-finalerna har år efter år varit en publikfest som har lockat storpublik både på plats och framför TV:n, men detta år blir det primärt på SVT och SportExpressen Play som SM-finalerna kommer att kunna ses.

De senaste åren har SM-finalerna arrangerats i Ericsson Globe i Stockholm, men på grund av pandemin har Svensk Innebandy och Stockholm Live kommit överens om att inte genomföra arrangemanget där i vår. I stället kommer SM-finalen avgöras i toppmoderna Gavlehovshallen i Gävle. Arenan har en publikkapacitet på 2 142 personer och håller hög klass för evenemang.

– Vi är verkligen glada att vi kan genomföra SM-finalen i Gavlehovshallen. Arenan har tidigare varit värd för flera olika arrangemang inom innebandyn, både internationella och nationella. Vi är övertygade om att SM-finalen även i år kommer att bli något extra, trots de omständigheter som råder, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson.

– SM-finalen är normalt en publikfest och det är tyvärr osannolikt att vi ska kunna ta in över 13 000 personer i Ericsson Globe i april. Vi har haft bra dialog med Stockholm Live hela vägen. Nästa år hoppas vi vara tillbaka med full kraft. Vi är otroligt nöjda med lösningen i Gavlehov, samtidigt som vi är tacksamma för förståelsen från Stockholm Live.

Från SSL:s sida välkomnas den nu överenskomna lösningen om SM-finaler i Gävle.

– Det är ett klokt beslut som vi självfallet ställer oss bakom. Vi känner oss trygga med att SM-finalerna kommer att fortsätta vara ett flaggskepp för Svensk Innebandy och SSL även i den situation vi just nu befinner oss i. Att SM-finalerna sänds på SVT och SportExpressen Play gör att vi kommer att kunna nå ut till en ännu större publik den här gången, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.

Precis som i SSL och övriga SM-slutspelet kommer SM-finalerna även att finnas tillgängliga för internationella tittare via SSL.se.

Information om eventuell publik under SM-finalerna 2021 kommer att kommuniceras framöver. Publiksituationen kommer att vara direkt beroende av hur smittspridningen för pandemin utvecklas fram till april och hur myndigheternas direktiv för offentliga tillställningar kommer att se ut då.

Mer läsning

SSL: SM-finalerna i innebandy 2021 och 2022 sänds på SVT!