Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Pixbo en seger från final - och Falun reducerade

17 april 2024 21:00
Slutspel

Pixbo uddamålsbesegrade Rönnby på hemmaplan och är därmed en seger från en ny SM-final. Samtidigt tvingade Falun fram en sjätte semifinal genom att ta en storseger.


Pixbo är på väg mot femte (!) raka SM-finalen i SSL Dam.

Laget vann den tredje semifinalen mot Rönnby med 6-5 och har nu 2-1 i matcher, och är därmed bara en seger från en finalplats i Friends Arena.

Den tredje matchen blev svängig: Rönnby gick upp i en 2-0-ledning, Pixbo svängde tillbaka via fyra raka mål, Rönnby åt ikapp och det stod 4-4 i slutet av andra perioden.

Strax efter 4-4-kvitteringen kunde Thea Löfborg göra 5-4 till Pixbo, och mitt i tredje perioden ökade Cajsa Elm på till 6-4. Rönnby kom inte närmare än en 5-6-reducering av Linnea Hammar.

Den fjärde semifinalen spelas på lördag.

FALUN TVINGADE FRAM NY MATCH

Falun, som spelat sju raka SM-finaler, hade hamnat i ett 1-3-underläge i matcher mot Pixbo, och var piskade att vinna den femte semifinalen.

Det gjorde dalalaget som tog en solid 9-2-viktoria på hemmaplan, vilket innebär att matchserien är reducerad till 2-3 i matcher.

Falun hade 2-0 efter första perioden och 3-1 efter andra perioden, och sprang sedan ifrån till 6-1 i tredje perioden innan Pixbo tilläts reducera. Totalt blev det alltså nio mål för hemmalaget, där Alexander Galante Carlström dunkade in fyra (!) av dem (han blev därmed fyramålsskytt för andra hemmamatchen i rad).

Den sjätte semifinalen spelas på fredag.

MER OM SLUTSPELET

Ytterligare två lag har matchbollar i sina serier: Thorengruppen på damsidan som har 2-1 i matcher mot Täby samt Storvreta på herrsidan som har 3-1 i matcher mot Växjö. Där spelas nästa match i serierna på fredag (19 april) respektive torsdag (18 april).

▪️ Komplett spelschema i slutspelet för SSL Dam

▪️ Komplett spelschema i slutspelet för SSL Herr