Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Måndag
25 Okt 1 match
Idag 1 match
Onsdag
27 Okt 1 match
Torsdag
28 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 7 matcher
Söndag
31 Okt 7 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
Thorengruppen
TTG

Thorengruppen vann och är klart för SM-final

17 april 2021 19:20
SSL Dam

Thorengruppen vände ett 1-3-underläge till en 10-5-seger i den fjärde semifinalen mot Mora. Det innebär att Umeå-laget är klart för SM-final!


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

KAIS Mora - Team Thorengruppen 5-10 (2-1, 1-4, 2-5)

Mål Mora: Alexandra Terner 3, Moa Gustafsson, Jessika Eriksson

Mål Thorengruppen: Sofia Joelsson 3, Amanda Delgado Johansson 2, Emelie Wibron 2, Veera Kauppi, Oona Kauppi, Moa Johansson

Rubrikerna

– Thorengruppen vann den fjärde semifinalen mot Mora och vann därmed matchserien med 3-1 i matcher. Det betyder att Umeå-laget är klart för SM-final!

– Mora hade 3-1 efter halva matchen men orkade inte hela vägen ut. Thorengruppen sköt fyra raka mål i den andra perioden vilket vände 1-3-underläget till ett 5-3-övertag, och i den tredje perioden späddes ledningen på till 7-3. Då var matchen avgjord och bortalaget kunde till slut vinna med 10-5.

– Två spelare som gjort comeback sent under säsongen spelade centrala roller i Thorengruppen. Sofia Joelsson, som missade ett helt år på grund av en korsbandsskada, gjorde tre mål och Emelie Wibron, som precis är tillbaka efter sin mammaledighet, noterade två mål och två assist.

– Emelie Wibron var poängbäst i Thorengruppen med sina fyra poäng. Tre spelare svarade för tre poäng: Sofia Joelsson, Amanda Delgado Johansson och Veera Kauppi.

– Sofia Joelsson gjorde mål för sjunde matchen i rad och hon har gjort mål i samtliga matcher sedan comebacken i mitten av februari. I den här semifinalserien har hon gjort nio mål på fyra matcher.

– Säsongen är därmed över för Mora.

– Noterbart är att Thorengruppen är nykomlingar i SSL den här säsongen och går till SM-final direkt. En stor del i framgången är att många spelare från fleråriga topplaget Iksu, som fick dra sig ur årets serie, valde att ansluta till laget.

– I finalen ställs Thorengruppen mot Pixbo eller Endre som möts i en femte och helt avgörande match under söndagen.