Falun
FAL

Ny seger för Falun som är en vinst från SM-final

10 april 2021 18:30

Falun vann även den tredje semifinalen mot Kalmarsund och har därmed 3-0 i matcher i semifinalen. Dalalaget är därmed bara en seger från SM-final.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FBC Kalmarsund - IBF Falun 4-5 (1-0, 1-4, 2-1)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 3, Kevin Haglund

Mål Falun: Emil Johansson 2, Malte Lundmark, Emil Ruud, Johan Samuelsson

Rubrikerna

– Falun plockade hem även den tredje semifinalen mot Kalmarsund och har därmed 3-0 i matcher. Dalalaget är därmed en seger från SM-final.

– Kalmarsund ledde med 2-1 efter drygt halva matchen, men tre mål inom loppet av knappt två minuter i slutet av den andra perioden vände på matchen för Faluns del. Kalmarsund 3-4-reducerade i början av tredje perioden, men strax därefter gjorde Johan Samuelsson 5-3. Kalmarsund fick in ytterligare en reducering, men kom inte närmare än så.

– Rutinerade Johan Samuelsson var poängbäst i Falun med ett mål och två assist.

– Emil Ruud svarade för ett nytt mål och gjorde poäng för sjätte matchen i rad.