Hemma
Storvreta
STO
Borta
Växjö
VÄX

Storvreta och Dalen skaffade övertag

23 mars 2021 22:10
SSL Herr

Storvreta och Dalen skaffade övertag i respektive kvartsfinalserie efter att ha vunnit mot Växjö och Mullsjö. Båda de vinnande lagen leder nu med 2-1 i matcher.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Storvreta IBK - Växjö Vipers 7-3 (4-1, 1-1, 2-1)

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Filip Eriksson, Emil Helmrich, Hampus Ahren, Victor Andersson, Fredrik Lindholm

Mål Växjö: Philip Fox, Tommy Bolin, Kevin Rigogiannis

Rubrikerna

– Detta har varit hemmalagens matchserie så här långt. Storvreta vann den tredje matchen mot Växjö på hemmaplan med 7-3 och leder därmed kvartsfinalserien med 2-1 i matcher.

– En stark start var matchvinnande för Storvreta. Uppsala-laget tog ledningen med 4-0 redan efter en kvart och den kallduschen hämtade sig Växjö aldrig ifrån. Smålänningarna reducerade förvisso två gånger om, men Hampus Ahrens 5-2 i slutet av den andra perioden blev mer eller mindre matchavgörande. Växjö reducerade återigen i början av den tredje perioden, men kom inte närmare än så.

– Albin Sjögren var poängbäst i Storvreta med två mål och en assist. Han har nu gjort mål i fyra raka matcher.

– Liam Åström svarade för en assist i Storvreta och har nu gjort poäng i nio raka matcher.

– Storvreta har sex raka segrar hemma i Fyrishov.

– Match fyra spelas i Växjö på torsdag.

Mullsjö AIS - IBK Dalen 5-7 (2-3, 0-2, 3-2)

Mål Mullsjö: Jan Zaugg 2, Joel Ingesson, Daniel Gidske, Anton Hedin

Mål Dalen: Rasmus Andersson 2, Ketil Kronberg, Johan Larsson, Viktor Nystedt, Pär Forsman, Daniel Sonidsson

Rubrikerna

– Dalen har tagit kommandot i kvartsfinalserien mot Mullsjö genom att 7-5-vinna i Nyhemshallen vilket innebär att Umeå-laget har 2-1 i matcher.

– En stark start bäddade för Dalen. Gästerna hade 3-0 efter drygt tolv minuter. Mullsjö reducerade två gånger om innan paus, men i den andra perioden så spädde Dalen på med två nya mål, och i början av tredje perioden så kom också 6-2 och 7-2. Mullsjö startade en forcering, men kom inte närmare än 5-7.

– Rasmus Andersson, som både inledde och avslutade målskyttet för Dalen, var poängbäst hos gästerna med två mål och en assist.

– Daniel Sonidsson och Ketil Kronberg gjorde mål igen för Dalen och båda har därmed gjort mål i alla tre kvartsfinalmatcherna.

– Mullsjö hade fem raka hemmasegrar innan dagens förlust.

– Dalen har varit tvingade att vinna minst en match i Nyhemshallen för att kunna gå vidare till semifinal. Nu har man lyckats med det.

– Match fyra spelas i Umeå på torsdag.