Hemma
Falun
FAL
Borta
Helsingborg
FCH

Kalmarsund en vinst från semi och FCH reducerade

22 mars 2021 20:40
SSL Herr

Kalmarsund slog tillbaka Linköping i den tredje kvartsfinalen och smålänningarna är därmed bara en seger från semifinal. Samtidigt vann Helsingborg borta mot Falun och reducerade den kvartsfinalserien till 1-2 i matcher.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

IBF Falun - FC Helsingborg 4-6 (1-1, 2-4, 1-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Emil Lundmark, Johan Samuelsson

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 3, Oliver Johansson, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– Helsingborg plockade sin första vinst i kvartsfinalserien mot Falun via en 6-4-seger på bortaplan och reducerade därmed matchserien till 1-2 i matcher.

– Två saker kändes matchvinnande för Helsingborg. Dels rycket med fyra raka mål där skåningarna vände 0-1-underläge till 4-1-ledning, dels Max Wahlgrens 5-2-mål bara sex sekunder efter Alexander Galante Carlströms 2-4-reducering.

– Max Wahlgren var en av de stora segerorganisatörerna för Helsingborg med tre mål och en assist. Även Linus Nordgren stack ut med ett mål och tre assist.

– Jonathan Nilsson satte en boll för FCH och han har, precis som Linus Nordgren, därmed gjort mål i alla tre kvartsfinalmatcherna.

– Falun hade innan dagens förlust fyra raka segrar och hade poäng i sju raka matcher. Dubbla sviter bröts alltså.

– Match fyra spelas i Helsingborg på torsdag.

FBC Kalmarsund - Linköping Innebandy 9-4 (3-0, 2-0, 4-4)

Mål Kalmarsund: Kevin Haglund 2, Simon Nilsson 2, Jesper Lindström 2, Kim Nilsson, Marcus Johansson, Anton Nilssson

Mål Linköping: Oskar Hovlund, Simon Palmén, Tom Carlsson, Felix Forslund

Rubrikerna

– Kalmarsund slog tillbaka Linköping med 9-4 i den tredje kvartsfinalen och det innebär att smålänningarna har 3-0 i matchserien och därmed har matchbollar framöver. En seger till behövs för att nå semifinal.

– Kalmarsund satte tonen direkt i dagens match. Kevin Haglund skickade in 1-0 redan efter 57 sekunder, det var 3-0 efter första perioden och 5-0 efter andra perioden. Linköping kom in i målprotokollet först i början av tredje perioden, men det var för sent.

– Jesper Lindström var poängbäst i Kalmarsund med två mål och två assist.

– Marcus Johanssons galna form fortsätter. Ett nytt mål idag och därmed mål i sex raka matcher och totalt femton poäng på fem matcher mot just Linköping den här säsongen.

– Flera Kalmarsund-spelare har imponerande poängsviter: Kim Nilsson (elva matcher), Tim Nyander (nio matcher) och Kevin Haglund (nio matcher).

– Match fyra spelas i Linköping på torsdag.