Hemma
Linköping
LIBK
Borta
Kalmarsund
KAL

Dramatik när Linköping och Helsingborg vann

25 mars 2021 22:05
SSL Herr

Slutspelet bjöd på drama under torsdagskvällen! Linköping uddamålsvann mot Kalmarsund och tvingade därmed fram en femte kvartsfinalmatch och samtidigt vann Helsingborg efter övertid mot Falun och kvitterade den matchserien till 2-2.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - IBF Falun 7-6 OT (3-3, 1-2, 2-1, 1-0)

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 3, Jonathan Nilsson, Fredi Petersson, Andreas Lindholm, Linus Malmström

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Emil Ruud 2, Casper Backby, Simon Berg

Rubrikerna

– Helsingborg har gått från 0-2 till 2-2 i matcher i kvartsfinalserien mot Falun. Det efter att ha vunnit den fjärde matchen med 7-6 efter övertid.

– Falun ledde med 2-0, 3-2, 5-4 och 6-5 men förmådde inte knyta ihop säcken. Istället så kunde Helsingborg 6-6-kvittera genom Andreras Lindholm med bara en och en halv minut kvar att spela. Förlängningen var sedan knappt fyra minuter gammal när Linus Malmström avgjorde fram till 7-6.

– Veteranen Linus Norgren var en av de stora härförarna för Helsingborg. Han gjorde tre mål och en assist ikväll och har därmed svarat för åtta poäng på de två senaste kvartfinalmatcherna där skåningarna stått som vinnare i båda.

– Jonathan Nilsson svarade för ett mål och en asssist för FCH och han har gjort mål i alla kvartsfinalmatcherna, precis som Linus Nordgren.

– Faluns Malte Lundmark blev poänglös för första gången den här säsongen efter att ha gjort poäng i alla 29 spelade matcher innan dess.

– Match fem spelas i Falun på lördag.

Linköping IBK - FBC Kalmarsund 6-5 (2-0, 2-3, 2-1)

Mål Linköping: Oskar Seth, Oskar Hovlund, Viktor Palm, Olle Abrahamsson, Felix Forslund, Dany Känzig

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 3, Kevin Haglund 2

Rubrikerna

– Linköping håller liv i kvartsfinalserien mot Kalmarsund. Östgötarna 6-5-vann på hemmaplan och reducerade därmed till 1-3 i matcher.

– Linköping såg ut att vara illa ute i andra perioden när Kalmarsund sköt tre snabba mål på drygt två minuter och tog ledningen med 4-2, men hemmalaget repade sig. Innan perioden var över var det kvitterat till 4-4. Linköping tog ledningen med 5-4 i början av den tredje akten, men med knappa fem minuter kvar så kunde Kevin Haglund 5-5-kvittera för gästerna. FBC-lyckan blev dock kortvarig. Bara dryga minuten senare gjorde Dany Känzig 6-5 - och det blev matchens sista mål.

– Linköping, utan avstängde Martin Karlsson och skadade Matej Jendrisak, gjorde sex mål och hade sex olika målskyttar.

– Oskar Hovlund levererade ett mål och en assist och Simon Palmén noterade dubbla assist för Linköping och båda har nu gjort poäng i åtta raka matcher.

– Efter fem raka förluster så fick Linköping därmed till ett nödvändigt trendbrott.

– Marcus Johansson fortsätter att vara stekhet för Kalmarsund. Han låg bakom alla fem (!) målen med tre mål och två assist och har nu gjort tjugo poäng på sex matcher mot just Linköping i år.

– Kevin Haglund gjorde, precis som Johansson, fem poäng i matchen (två mål och tre assist). Både Haglund och Johansson har gjort tolv poäng i slutspelet.

– Match fem spelas i Kalmar på lördag.