KAL

Johansson stor hjälte och Falun tog ny seger

20 mars 2021 20:15
SSL Herr

Marcus Johansson blev stor hjälte för Kalmarsund när han avgjorde den andra kvartsfinalen mot Linköping på övertid. Samtidigt tog Falun en ny seger mot Helsingborg. Både Kalmarsund och Falun har därmed 2-0 i matcher.

Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - IBF Falun 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Linus Nordgren

Mål Falun: Kevin Landgren, Rasmus Enström, Johan Samuelsson, Alexander Galante Carlström, Jonas Adriansson

Rubrikerna

– Falun har fått en perfekt start på kvartsfinalserien mot Helsingborg. Den täta 5-4-segern i första matchen följdes upp av en 5-2-seger i den andra matchen och dalalaget har därmed 2-0 i matcher.

– Falun fick en drömstart på matchen och hade 2-0 redan innan fem minuter var spelade efter att Kevin Landgren och Rasmus Enström målat. Därefter var gästerna i förarsätet i resten av matchen. Helsingborg reducerade genom Jonathan Nilsson i slutet av första perioden, men Falun utökade via mål av Johan Samuelsson coh Alexander Galante Carlström i mittperioden. Jonas Adriansson spädde sedan på till 5-1 i slutperioden och hemmalaget kom inte närmare än ytterligare en reduceringsboll i slutminuten.

– Rasmus Enström har inlett matchserien starkt. Han sköt två mål i första matchen, inklusive det avgörande målet i slutet, och satte en ny boll i nät idag.

– Malte Lundmark noterade en assist och har därmed alltjämt gjort poäng i ALLA matcher den här säsongen.

– Match tre spelas i Falun på måndag.

Linköping IBK - FBC Kalmarsund 4-5 OT (3-2, 1-1, 0-1, 0-1)

Mål Linköping: Dany Känzig, Matej Jendrisak, Oskar Seth, Simon Palmén

Mål Kalmarsund: Simon Nilsson, Filip Stjernberg, Kevin Björkström, Kevin Haglund, Marcus Johansson

Rubrikerna

– Kalmarsund har plockat ett tidigt grepp om kvartsfinalserien mot Linköping. Laget vann första matchen med 8-5 och vann nu alltså andra matchen med 5-4 efter övertid.

– Andra matchen blev dramatisk. Linköping sköt 4-2 genom Simon Palmén tidigt i den andra perioden men östgötarna orkade inte hålla ledningen. Kalmarsund reducerade i slutet av mittakten och en bit in i tredje perioden kom också 4-4. Matchen gick till övertid och den blev bara 22 sekunder gammal innan Marcus Johansson kunde avgöra för Kalmarsund.

– Marcus Johansson fortsätter alltså att leverera. Forwarden smackade in fyra poäng i första matchen och följde upp det med att bli övertidshjälte idag. Han har därmed gjort sex poäng på de två slutspelsmatcherna - och gjort mål i fem raka matcher om vi räknar in grundserien.

– Kim Nilsson noterade en assist och gjorde därmed poäng för tionde matchen i rad. Både Tim Nyander, en assist, och Kevin Haglund, ett mål, gjorde poäng för åttonde matchen i följd.

– Räknar vi in grundserien så har Linköping nu förlorat fyra raka matcher. En förlustsvit som östgötarna måste bryta inom kort om det här slutspelet ska leva vidare för deras del.