Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Kalmarsund
KAL

Hernandez bakom Thorengruppens mirakelvändning

16 februari 2021 20:13
SSL Herr

Det såg ut som att Kalmarsund gick mot en säker seger vid ledning 5-1 med tio minuter kvar i Umeå. Då vaknade hemmalaget Thorengruppen ordentligt och såg till att med fyra raka mål ta matchen till förlängning. Väl där avgjorde matchens gigant Daniel Hernandez med sitt tredje mål för kvällen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - FBC Kalmarsund 6-5 OT (0-2, 1-1, 4-2, 1-0)

Mål Thorengruppen: Daniel Hernandez 3, Måns Höglin, Jim Johansson, Jonas Svahn

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 2, Tobias Lindström, Filip Stjernberg, Jesper Lindström

Rubrikerna

– Thorengruppen har varit starka på hemmaplan under februari med två raka inledande segrar i jämna fighter och följde upp med en ny seger i kväll. Kalmarsund kom till spel med fem segrar på de sex senaste matcherna, där den enda förlusten kom i den senaste bortamatchen - som alltså följdes av en ny bortaförlust.

– Thorengruppens 19-årige Axel Hjälm hade gjort poäng i sju av de åtta senaste matcherna och var lagets ende målskytt i senaste förlusten mot Mullsjö (1-7). I kväll blev han dock poänglös, i stället var det Daniel Hernandez som var poängbäst med tre mål och två assist.

– Thorengruppen avslutade mycket starkt och knaprade in från 1-5 till 5-5 i andra halvan av slutperioden, med kvittering i slutminuten. Därefter avgjorde hemmalaget i förlängningen. Både kvittering och matchvinnande mål kom från nämnde Hernandez.

– Kalmarsunds poängmaskin Kim Nilsson hade inför matchen gjort mål i 13 av 15 matcher som vunnits, men bara gjort mål i en av fyra matcher som förlorats. I kväll tog det mindre än tre minuter innan Kim gjorde matchens första mål och därmed visade att det var vinst på gång - men det vände alltså dramatiskt i slutet av matchen.

– Efter en poäng för Kalmarsund i kväll närmar sig laget serieledande Storvreta en aning. Thorengruppen återfinns fortsatt på en elfteplats och kämpar vidare för att säkra nytt kontrakt, med två friska poäng från denna match.