Torsdag
25 Feb 1 match
Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 7 matcher
Söndag
28 Feb 5 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
03 Mar 7 matcher
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 5 matcher
Lördag
06 Mar 4 matcher
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Jönköping
JIK

Weidmans trippel visade vägen för JIK i derbyt

3 februari 2021 21:12
SSL Herr

Målglada Fagerhult avslutade matchen med att vinna den tredje perioden med 6-2 mot Jönköping. Problemet var bara att JIK dessförinnan hade dragit ifrån till ledning 9-3 efter två perioder efter att Otto Weidman svarat för ett hattrick i den första. Därmed höll Jönköping undan och kunde vinna med totalt 11-9 i derbyt.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Fagerhult Habo IB - Jönköpings IK 9-11 (1-3, 2-6, 6-2)

Mål Fagerhult: Simon Hedin 3, Pontus Mattlin 2, Oscar Liljegrahn, William Strömfeldt, Tobias Zälle, Theo Eriksson

Mål Jönköping: Otto Weidman 3, Joel Wadsten, Martin Glimberg, Filip Björ, Oscar Rohlin, Lucas Bernhardsson, Rickard Hessmer

Rubrikerna

– Under den första kvarten gjorde gästande Jönköping tre mål i derbyt mot Fagerhult. Två av dem gjordes av Otto Weidman, som senare under matchen fullbordade ett hattrick med sitt 1-5.

– JIK ledde som mest med sju mål vid ställningen 2-9, men i tredje perioden krympte hemmalaget ledningen till tre mål. I läget 7-10 i mitten av perioden tog Jönköping timeout för att få ordning spelet och några minuter senare gjorde rutinerade Rickard Hessmer 7-11 med sitt 17:e mål i säsongens 16:e match. Det innebar samtidigt att Hessmer gjorde mål för tionde (!) matchen i rad.

– Noterbart är att Fagerhults poängspruta Tim Andersson Carlsson, 19-åringen som gjort 28+9 på 15 matcher, i kväll gick av banan poänglös. Det har bara hänt en gång tidigare den här säsongen. Däremot svarade Simon Hedin för ett hattrick, hans andra av den varan den här säsongen.

– Kvällens tre poäng för JIK innebär att smålänningarna närmar sig slutspelsplats. De är dock fortfarande tia med sina 23 poäng, lika många som nian Pixbo (som har en match mindre spelad) och fyra poäng bakom sista slutspelslaget Mullsjö.