Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Helsingborg
FCH

Jonathan Nilsson och Martin Östholm hjältar

30 december 2020 20:50
SSL Herr

Tremålsskytten Jonathan Nilsson och övertidsskytten Martin Östholm var stora hjältar under onsdagen när Helsingborg och Pixbo vann mot Växjö respektive Kalmarsund.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Växjö Vipers - FC Helsingborg 2-6 (0-3, 2-2, 0-1)

Mål Växjö: Markus Jonsson, Niklas Ramirez

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson 3, Oliver Uhrberg, Max Wahlgren, Mattias Andersson

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Växjö med 6-2 på bortaplan och segern grundlades redan i den första perioden där skåningarna gick upp i en 3-0-ledning. Växjö fick in två reduceringsbollar i mittperioden, men efter varje hemmamål svarade Helsingborg med en ny kasse - och i sista perioden så kunde sedan hattrickskytten Jonathan Nilsson fastställa slutresultatet till 6-2.

– Jonathan Nilsson, som sköt två av tre skånska mål i första perioden och som därmed hade stor del i segern, har gjort mål i samtliga bortamatcher den här säsongen.

– Helsingborgs målvakt Jonathan Edling noterade en assist, hans första den här säsongen. Ifjol noterade keepern hela sju (!) passningspoäng.

– Helsingborg är starka på bortaplan just nu och det här var fjärde raka bortasegern. Det är värre på hemmaplan där FCH har fem raka nederlag.

– Växjö hade sex raka vinster på hemmaplan innan dagens förlust.

– Resultatet innebär att sexan Helsingborg och sjuan Växjö båda står på 22 poäng i tabellen, där Helsingborg är före i kraft av en bättre målskillnad (+1 jämfört med -1). Noterbart är också att Växjö spelat en match mer.

FBC Kalmarsund - Pixbo Wallenstam IBK 6-7 OT (2-1, 2-2, 2-3, 0-1)

Mål Kalmarsund: Jesper Lindström 3, Simon Nilsson, Kim Nilsson, Tobias Lindström

Mål Pixbo: Marek Benes 3, Andreas Stefansson 2, Gustav Fritzell, Martin Östholm

Rubrikerna

– Pixbo kunde till slut slå tillbaka Kalmarsund med 7-6 efter övertid, men det satt långt inne. Kalmarsund ledde med 2-0, 3-1, 4-2 och 6-4, men förmådde inte knyta ihop säcken. Istället så lyckades Pixbo komma ikapp i slutet och 6-6-kvitteringen kom med tre minuter kvar att spela. Övertiden var sedan 47 sekunder gammal när Pixbo-veteranen Martin Östholm avgjorde.

– Martin Östholm (ett mål, tre assist) och Marek Benes (tre mål, en assist) var poängbäst i Pixbo.

– Kalmarsunds Kim Nilsson noterade tre poäng och firar nyår som delad etta i poängligan med Alexander Galante Carlström, Falun, och Linus Nordgren, Helsingborg. Alla tre har gjort 32 poäng.

– Kalmarsund vann skotten med 32-22.

– Pixbo, som hade tre förluster på fyra matcher inför den här kampen, är kvar som nia i tabellen.

– Kalmarsund inledde säsongen med tio raka vinster, men har nu förlorat tre matcher i rad. Smålänningarna är kvar som tvåa i tabellen.