Hemma
Falun
FAL
Borta
Växjö
VÄX

Dramatiskt när Linköping vann - och seger för Falun

27 december 2020 21:15
SSL Herr

Det var stor dramatik när Linköping till slut kunde straffvinna mot Helsingborg. Det var desto klarare siffror när Falun slog tillbaka Växjö.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

FC Helsingborg - Linköping Innebandy 4-5 OT (2-0, 1-2, 1-2, 0-1)

Mål Helsingborg: Patrik Nordgren 3, Jonathan Nilsson

Mål Linköping: Matej Jendrisak 2, Martin Karlsson 2, Simon Palmén

Rubrikerna

– Linköping straffvann mot Helsingborg med 5-4 i en otroligt dramatisk match. Helsingborg ledde med 3-1 sent i den andra perioden, men Linköping kom tillbaka. Östgötarna 2-3-reducerade i slutet av mittakten, och vände sedan på matchen i tredje perioden och hade en 4-3-ledning i slutet. Helsingborg lyckades dock kvittera i slutminuten - och tvingade därmed matchen till övertid och straffar. Där avgjorde Linklöping genom Matej Jendrisak.

– Linköping vann skotten med 31-17.

– Patrik Nordgren slog till med ett hattrick för Helsingborg. 33-åringen hade gjort ett mål på åtta matcher innan idag...

– Det här var tredje gången på de fyra senaste bortamatcherna som Linköping tvingades till övertid eller straffar. Laget har tagit extrapoängen varje gång. I och med segern så avancerade Linköping till femteplatsen i tabellen.

– Helsingborg har vunnit och förlorat varannan match sett över de sju senaste övergångarna. Skåningarna har alltjämt den åttonde och sista slutspelsplatsen.

IBF Falun - Växjö Vipers 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 2, Kevin Landgren, Victor Wettergren, Patrik Burman, Malte Lundmark

Mål Växjö: Niklas Ramirez, Samuel Folkesson Algman

Rubrikerna

– Falun slog tillbaka Växjö med 6-2 på hemmaplan. Dalalaget ledde med 3-1 efter två perioder och satte sedan in segerrycket i den tredje perioden, där man gick ifrån till 5-1.

– Alexander Galante Carlström matade in två nya mål och har därmed gjort mål i sju raka matcher. Han har gjort minst två mål per match i de sex senaste kamperna.

– Malte Lundmark satte en boll och har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Falun plockade tredje raka vinsten.

– Växjö har vunnit och förlorat varannan match sett över de sex senaste kamperna. På bortaplan står smålänningarna nu på tre raka nederlag.

– I och med segern så klev Falun om Växjö i tabellen och är nu uppe som fyra. Växjö är sexa. En poäng skiljer lagen åt, men då har Falun spelat en match mindre.