Hemma
Sirius
SIR
Borta
Helsingborg
FCH

Poängkungarna ledde sina lag till seger

19 december 2020 20:30
SSL Herr

Poängligaettan Linus Nordgren och poängligatvåan Alexander Galante Carlström ledde Helsingborg och Falun till segrar mot Sirius respektive Linköping.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Sirius Innebandy - FC Helsingborg 4-9 (1-2, 2-5, 1-2)

Målskyttar Sirius: Kevin Söderling 2, Kasper Broby, Christian Sandsund

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 4, Joel von Reis 2, Gustav Svensson, Oliver Uhrberg, Jonathan Nilsson

Rubrikerna

– Helsingborg slog tillbaka Sirus med 9-4 på bortaplan. Sirius sköt 1-0 i matchen, men sedan gjorde Helsingborg sju raka mål i första och andra perioden och det 1-7-underläget hämtade sig hemmalaget aldrig ifrån.

– Linus Norgren var poängbäst i Helsingborg med fyra mål och en assist. 31-åringen gjorde mål för femte matchen i rad och har gjort poäng i alla matcher den här säsongen. Han toppar nu också poängligan med sina 31 poäng.

– Efter en assist på tio matcher så slog Joel von Reis helt plötsligt till med två mål!

– Helsingborg tog tredje raka bortavinsten och har vunnit fem av sex bortamatcher den här säsongen. Skåningarna är nia i tabellen, och är bara målskillnad efter åttan Pixbo som har sista slutspelsplatsen just nu.

– Sirius åkte på fjärde raka förlusten och Uppsala-laget har bara vunnit två av tolv matcher den här säsongen. Laget är tolva i sammandraget.

Linköping Innebandy - IBF Falun 5-6 (2-3, 3-2, 0-1)

Mål Linköping: Viktor Palm, Simon Palmén, Dany Känzig, Matej Jendrisak, Oskar Hovlund

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Casper Backby, Omar Aldeeb, Malte Lundmark

Rubrikerna

– Det blev en tät och tajt historia mellan Linköping och Falun som gästerna till slut kunde vinna med 6-5. Linlöping ledde med 2-0 tidigt, Falun ledde med 5-3 i andra perioden - men efter 40 spelade minuter var det helt jämnt: 5-5. I den tredje akten avgjorde Malte Lundmark tillställningen med periodens enda mål.

– Målmaskinen Alexander Galante Carlström matade in tre mål för Falun och gjorde mål för sjätte matchen i följd. 31-åringen är nu också uppe som tvåa i poängligan, en pinne bakom Helsingborgs Linus Nordgren.

– Matchvinnaren Malte Lundmark har gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Linköpings Simon Palmén har gjort poäng i sju raka matcher.

– Falun vann äntligen två matcher i rad igen. Efter att ha inlett säsongen med fyra raka vinster så hade det innan idag bara blivit två segrar på sex matcher. Dalalaget är sexa i tabellen, en poäng efter femman Linköping (som dock spelat en match mer).

– Linköping hade innan dagens förlust två raka segrar.