Tisdag
16 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 6 matcher
Tisdag
23 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 5 matcher
Torsdag
25 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 7 matcher
Onsdag
15 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 10 matcher
Hemma
Thorengruppen
TTG
Borta
Falun
FAL

Drama när Mullsjö vann - och tre stora målkalas

28 november 2020 18:20
SSL Herr

Det var ett sanslöst drama när Mullsjö vände och övertidsvann mot Storvreta. Samtidigt bjöds det på stora målkalas när Kalmarsund, Pixbo och Falun vann sina matcher.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Mullsjö AIS - Storvreta IBK 6-5 OT (0-3, 2-1, 3-1, 1-0)

Mål Mullsjö: Jesper Sankell 2, Kim Ganevik 2, Simon Karlsson, Jan Zaugg

Mål Storvreta: Albin Sjögren, Mattias Samuelsson, Robin Nilsberth, Jimmie Pettersson, Hampus Ahren

Rubrikerna

– Mullsjö slog tillbaka Storvreta med 6-5 efter övertid i en match med en helt galen upplösning! Storvreta sprang ifrån till ett 3-0-övertag i den första perioden, och ledde med 4-1 i mittperioden och 5-2 i slutperioden, men Mullsjö lyckades komma ikapp via en fantastisk spurt. Först gjorde Jan Zaugg 3-5 med 68 sekunder kvar, sedan dunkade Jesper Sankell in både 4-5 (med 47 sekunder kvar) och 5-5 (med bara två sekunder kvar). På övertid så avgjorde sedan Kim Ganevik för hemmalaget.

– Jesper Sankell är het som en spis just nu. Två mål senast i 7-5-segern mot Falun, och två nya - och otroligt viktiga - kassar idag.

– Kim Ganevik inledde och avslutade målskyttet för Mullsjö och forwarden har gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen. Det har även Storvretas Albin Sjögren som svarade för ett mål och en assist.

– Mullsjö är i och med segern alltjämt obesegrade hemma i Nyhemshallen i höst. Västgötarna är trea i tabellen, två pinnar efter tvåan Storvreta (som dock spelat en match mindre).

– Storvreta har tagit poäng i samtliga matcher i höst. Sju trepoängare samt två övertidsförluster har det blivit.

Team Thorengruppen - IBF Falun 4-10 (1-3, 0-3, 3-4)

Mål Thorengruppen: Jonas Svahn 3, Jim Johansson

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Emil Ruud 3, Malte Lundmark 2, Kevin Landgren, Emil Johansson

Rubrikerna

– Falun slog tillbaka Thorengrupppen med 10-4. Jonas Svahn 1-2-reducerade för Thorengruppen i den första perioden, men därefter gjorde Falun sex (!) raka mål och hade ledningen med 8-1 en bit in i den tredje perioden. Då var matchen så klart avgjord, även om Thorengruppen putsade siffrorna något under de sista tio minuterna.

– Alexander Galante Carlström och Emil Ruud svarade båda för tre mål och en assist.

– Alexander Galante Carlström har sannerligen börjat varva upp. I de fyra senaste kamperna har skarpskytten gjort minst två mål per match.

– Malte Lundmark sköt två mål för Falun och 19-åringen har därmed alltjämt gjort poäng i samtliga matcher den här säsongen. Totalt har det blivit 20 poäng på tio matcher.

– Falun hade innan dagens seger två raka förluster, och kom således upp på vinnarspåret igen. Just nu är dalalaget sexa i tabellen.

– Thorengruppen väntar alltjämt på säsongens första seger. Det här var tionde raka förlusten.

FBC Kalmarsund - Fagerhult Habo IB 14-6 (2-2, 8-2, 4-2)

Mål Kalmarsund: Kim Nilsson 4, Filip Stjernberg 2, Marcus Johansson 2, Max Källerteg, Jesper Lindström, Kevin Haglund, Max Johansson, William Almlöf, Albin Hedstål

Mål Fagerhult: Marcus Larsson 3, Tim Andersson Carlsson 2, Simon Hedin

Rubrikerna

– Kalmarsund tog en solid hemmaseger mot Fagerhult och segersiffrorna skrevs till 14-6. Fagerhult öppnade bäst och hade 2-0 efter knappt sju minuter, men sedan gjorde Kalmarsund nio (!) raka mål och hade ledningen med 9-2 i slutet av mittperioden. Då var matchen så klart avgjord, och så fort Fagerhult fick in ett par reduceringar så svarade hemmalaget med nya kassar.

– Rutinerade poängmakarna Kim Nilsson (fyra mål) och Marcus Johansson (två mål, två assist) var poängbäst i hemmalaget.

– Hela femton spelare gjorde poäng för Kalmarsund.

– Kim Nilsson, Kalmarsund, och Tim Andersson Carlsson, Fagerhult, gjorde poäng och båda har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher hittills under säsongen.

– Kalmarsunds fantastiska framfart fortsätter därmed. Laget tog tionde (!) raka vinsten och toppar alltjämt tabellen.

– Fagerhult, som fortsätter att vara inblandade i målrika matcher, åkte på sjätte raka förlusten och väntar på säsongens första trepoängare (har tagit två tvåpoängare). Nykomlingen är tolva i sammandraget.

Pixbo Wallenstam IBK - Höllvikens IBF 13-5 (3-4, 3-1, 7-0)

Mål Pixbo: Andreas Stefansson 2, Felix Lanver 2, Marcus Peil 2, Jens Milesson, Alfred Pettersson, Martin Östholm, Adam Persson, Oskar Weissbach, Gustav Fritzell, Martin Ojaniemi

Mål Höllviken: Johannes Wilhelmsson 2, Linus Bergström, Jacob Sagmeister, Lukas Eldholm

Rubrikerna

– Pixbo slog tillbaka Höllviken med 13-5 tack vare en stark andra halva av matchen. Höllviken ledde med 3-2, 4-3 och 5-4 under första halvan, men resten av matchen handlade det bara om Pixbo. Hemmalaget vann sista 30 minuterna med hela 9-0.

– Pixbo hade hela tio olika målskyttar och totalt tolv spelare som gjorde poäng.

– Felix Lanver var hetast i Pixbo med två mål och tre assist, och gjorde alltså totalt fem poäng. Martin Östholm (ett mål, tre assist) och Andreas Stefanasson (två mål, två assist) var också frekvent förekommande i poängprotokollet.

– Efter två raka förluster så blev Pixbo därmed ett vinnande lag igen. Laget är fyra i den något haltande tabellen.

– Höllviken, näst sist i tabellen, har det fortsatt tungt. Skåningarna har bara vunnit en av tio matcher under säsongen. Johannes Wilhelmsson har dock kommit igång. 28-åringen svarade för sex poäng på de sju första matcherna, men har nu sju poäng på de tre senaste kamperna.