Söndag
02 Okt 10 matcher
Måndag
03 Okt 1 match
Tisdag
04 Okt 4 matcher
Onsdag
05 Okt 6 matcher
Idag 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 7 matcher
Söndag
09 Okt 6 matcher
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Pixbo
PIX

Första akten banade väg för Pixbo Wallenstam

19 februari 2021 20:50
SSL Dam

I mötet mellan Malmö och Pixbo Wallenstam var det gästerna som rivstartade genom att vinna den första perioden med klara 4-0. Därefter kunde Pixbo relativt komfortabelt hålla motståndarna på ett målmässigt avstånd och via tre poäng kliva upp på andraplatsen i tabellen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Malmö FBC - Pixbo Wallenstam IBK 3-5 (0-4, 1-0, 2-1)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Andrea Gämperli

Mål Pixbo: Emma Stenberg 2, Moa Andersson 2, Caroline Adelöw

Rubrikerna

– Lagens första möte den här säsongen vanns av Pixbo Wallenstam med 8-4. Inför detta andra möte återfanns Pixbo på fjärde plats i tabellen med 45 poäng och Malmö på åttonde med 24. Båda lagen hade med sig en färsk förlust från föregående omgång.

– Via en stark första period tog Pixbo Wallenstam ett rejält grepp om matchen. 0-4 var ställningen efter 20 minuter, bland annat efter två mål från gästerna under den sista halvminuten. I slutperioden blev det viss spänning i matchen när Malmö knaprade in till 3-5, men närmare än så kom de aldrig.

– Malmös hetaste spelare just nu är Rebecca Mårtensson, som hade gjort mål i fyra raka matcher inför kvällens match. Målen i kväll kom däremot främst från Ellen Rasmussen, som via två fullträffar för Malmö nu står på 18 mål totalt på 20 matcher.

– Pixbos motsvarighet på "hetast"-listan är Cajsa Elm, med sju raka poängmatcher och totalt 12+6 poäng. I kväll blev det ytterligare en assist från henne och därmed förlängdes poängsviten till åtta matcher.

– Tre poäng innebär att Pixbo Wallenstam nu tar ett kliv upp på andraplatsen i tabellen, med en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Det år otroligt jämnt i täten med fyra lag inom fem poäng.