Fredag
23 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 6 matcher
Söndag
25 Sep 8 matcher
Onsdag
28 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 6 matcher
Lördag
01 Okt 2 matcher
Söndag
02 Okt 11 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Warberg
WIC

Målshow av Croneld - och full omgång spelades

29 november 2020 18:15
SSL Dam

Julia Croneld sopade in fem (!) mål när Täby blev första lag att besegra Thorengruppen den här säsongen. Söndagen bjöd på full omgång och övriga vinnare var Pixbo, Mora, Jönköping, Warberg, Falun och Sirius.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Täby FC - Team Thorengruppen 6-5 (2-1, 3-0, 1-4)

Mål Täby: Julia Croneld 5, Ranja Varli

Mål Thorengruppen: Cornelia Fjellstedt 3, Maja Viström, Myra Aggestål

Rubrikerna

– Täby slog tillbaka Thorengruppen med 6-5 på hemmaplan och det var Julia Croneld som var den stora segerorganisatören. Den 23-åriga skarpskytten låg bakom alla (!) Täby-mål. Hon spelade fram till 1-0, sedan sköt hon själv resterande fem mål.

– Julia Croneld gjorde mål för sjätte matchen i följd. Hon har nu gjort femton mål på tio matcher i höst och är uppe som trea i skytteligan (bakom Veera Kauppi och Moa Gustafsson som står på sexton mål).

– Veera Kauppi noterade två assist för Thorengruppen och hon har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher under säsongen. Däremot så tog säsongssviten slut för både Moa Tschöp (Täby) och Oona Kauppi (Thorengruppen).

– Täby tog andra raka segern efter att innan dess förlorat fyra matcher i rad. Segrarna har gjort att laget avancerat till sjundeplatsen i tabellen.

– Efter tio raka vinster så kom därmed Thorengruppens första poängtapp och förlust den här säsongen.

Pixbo Wallenstam IBK - Endre IF 11-5 (4-1, 3-1, 4-3)

Mål Pixbo: Denisa Ratajova 3, Cajsa Elm 2, Eliska Krupnova 2, Mia Karjalainen 2, Ida Sundberg, Moa Andersson

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 2, Wilma Johansson 2, Elin Roos

Rubrikerna

– Toppmatch och då vann Pixbo med hela 11-5 mot Endre på hemmaplan. Pixbo rusade ifrån till en 4-1-ledning redan i den första perioden, och spädde på till 7-2 i mittakten. Endre sköt tre raka mål i den tredje perioden och var så nära som ett 5-7-underläge, men kom inte närmare än så.

– Denisa Ratajova är i grym hemmaform. Hon har gjort sju mål på de två senaste hemmakamperna.

– Eliska Krupnova, Pixbo, och Ellen Bäckstedt, Endre, hamnade i poängprotokollet och båda har därmed alltjämt gjort poäng i alla matcher under säsongen.

– Pixbo vann skotten med 31-15.

– Formstarka Pixbo tog femte raka segern och klev också om Endre i tabellen. Pixbo är nu tvåa, medan Endre är trea.

– Efter att ha inlett säsongen med sju raka segrar så har Endre nu förlorat två av de tre senaste kamperna, mot toppkonkurrenterna Sirius och Endre.

IBF Falun - Malmö FBC 3-2 (1-1, 2-1, 0-0)

Mål Falun: Lovisa Åström, Agnes Edlund, Lovisa Stenberg

Mål Malmö: Andrea Gämperli 2

Rubrikerna

– Falun tog en tung hemmaseger när Malmö besegrades med 3-2. Malmö ledde med 2-1 efter dubbla mål av Andrea Gämperli, men Falun lyckades vända på tillställningen. Agnes Edlund 2-2-kvitterade och därefter kom 3-2 genom Lovisa Stenberg.

– Agnes Edlund har varit het i de senaste matcherna. Hon var mållös i säsongens fem första matcher, men har nu gjort sex mål på sex matcher.

– Falun bröt därmed en fyra matcher lång förlustsvit. Segern gjorde också att laget klev upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen i tabellen.

– Malmö fortsätter ha en tung säsong. Det här var fjärde förlusten på de fem senaste matcherna. Laget är elva i sammandraget, och är tre poäng bakom åttondeplacerade Falun.

Sirius Innebandy - Karlstad IBF 6-4 (0-1, 3-1, 3-2)

Mål Sirius: Klara Molin 3, Jonna Vuontisvaara 2, Maria Schoeps-Jonsson

Mål Karlstad: Mathilda Jansson, Maja Hane, Sara Dahlström, Carolina Karlsson

Rubrikerna

– Sirius slog tillbaka Karlstad med 6-4 på hemmaplan. Det stod 2-2 efter halva matchen, sedan klev lagkaptenen och landslagsspelaren Klara Molin in i handlingen. Hon gjorde 3-2 i slutet av andra perioden, och satte sedan både 4-2 och 5-2 i den tredje perioden, vilket avgjorde matchen.

– Klara Molin noterade höstens tredje hattrick.

– Det var en skottrik match där Sirius vann skotten med 34-26.

– Sirius studsade därmed tillbaka direkt efter förlusten mot Thorengruppen senast, och har sju vinster på de åtta senaste kamperna. Laget är fyra i sammandraget.

– Karlstad har en motsatt formkurva. Laget har förlorat sex av de sju senaste kamperna och är nu under nedflyttningsstrecket i kraft av sämre målskillnad än Jönköping.

Västerås Rönnby IBK - Warberg IC 3-4 OT (2-0, 0-1, 1-2, 0-1)

Mål Rönnby: Lisa Söderlund 2, Ellen Rännar

Mål Warberg: Malin Andersson, Sandra Hawerman, Camilla Halldén, Alice Bengtsson

Rubrikerna

– Det blev en rafflande match när Warberg till slut kunde 4-3-vinna efter övertid mot Rönnby. Hemmalaget ledde med 3-1 en bit in i den tredje perioden, men Warberg kom tillbaka. Sandra Hawerman 2-3-reducerade precis efter Rönnbys 3-1-mål, och i slutet av perioden så kvitterade Camilla Halldén. En och en halv minut in på övertiden så avgjorde sedan Alice Bengtsson för WIC.

– Warbergs stjärna Sandra Hawerman levererade som vanligt. 21-åringen sköt ett mål och noterade två assist mot Rönnby, och hon har gjort poäng i alla matcher den här säsongen.

– Matchvinnaren Alice Bengtsson har börjat få fart på målskyttet. Efter ett mål på sex matcher så har hon nu gjort fyra mål på fyra matcher.

– Rönnby vann skotten med hela 30-14.

– Warberg blev därmed vinnare igen efter att ha förlorat de två senaste matcherna. Rönnby hade tvärtemot två raka vinster innan dagens förlust. Warberg är sexa och Rönnby nia i tabellen.

Jönköpings IK - IBK Lund 8-3 (3-1, 3-1, 2-1)

Mål Jönköping: Ellen Åhman 3, Emmy Rommedahl 2, Emma Thorsson 2 Moa Jakobsson

Mål Lund: Denise Vidén, Malin Heyden, Ella Hammer

Rubrikerna

– Jönköping slog tillbaka Lund med 8-3 på hemmaplan. Småländskorna vann både första och andra perioden med 3-1 och hade därmed 6-2 efter två perioder, och sköt sedan ytterligare två mål i upptakten av den tredje peroiden och kunde sedan spela sig fram till en solid vinst.

– Ellen Åhman var poängbäst i JIK med tre mål och en assist. Hyfsad islossning för 25-åringen som därmed fördubblade säsongens poängskörd, då hon hade gjort fyra poäng på åtta matcher innan dagens batalj.

– Emma Thorsson gjorde poäng för sjunde matchen i rad.

– Efter att bara ha spelat in två poäng på de sex första matcherna så har JIK nu tagit två trepoängare på de tre senaste kamperna. Segern mot Lund innebär också att JIK är uppe som tolva i tabellen och därmed kklättrade över nedflyttningsstrecket.

– Nykomlingen Lund har det tungt. Skåningarna har tagit en vinst på elva matcher i höst och ligger sist i sammandraget.

KAIS Mora - Nacka Wallenstam IBK 7-4 (3-0, 1-0, 3-4)

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Alexandra Terner, Jessika Eriksson, Lisa Svarfvar, Agnes Sälgström, Adina Augustsson

Mål Nacka: Daniela Westerlund, Vilde Rundfloen, Johanna Arvidsson

Rubrikerna

– Mora tog en 7-4-seger mot Nacka, men det som såg ut att bli en solklar seger fick nerv i den tredje perioden. Mora ledde med 4-0 efter 40 minuter och sköt också 5-0 bara 29 sekunder in i slutperioden. Då svarade Nacka med tre raka mål och reducerade till 3-5. Närmare än så kom dock inte gästerna utan Mora svarade med tre raka mål.

– Moa Gustafsson är stekhet just nu. Mora-stjärnan sköt två nya mål och har därmed gjort mål i åtta (!) raka matcher. På de tre senaste kamperna har 21-åringen gjort sju mål.

– Agnes Sälgström fortsätter att producera för Mora. 18-åringen noterade ett mål och en assist, och hon har gjort sex poäng på tre matcher nu.

– Mora tog fjärde raka segern och är femma i tabellen.

– Tiondeplacerade Nacka åkte på tredje raka förlusten och det har bara blivit två inspelade poäng på de sex senaste kamperna.