Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Hemma
Endre
END
Borta
Rönnby
RÖN

Viktiga poäng för Lund när hemmalagen segrade

29 januari 2021 21:24
SSL Dam

Det blev idel hemmasegrar i SSL Dam under fredagkvällen. Thorengruppen vände underläge till seger hemma mot KAIS Mora och Endre ryckte ifrån tidigt och avgjorde därmed mot Rönnby. Tabelljumbon Lund tog två viktiga poäng efter straffseger mot Falun och närmar sig säker mark i tabellen.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Team Thorengruppen - KAIS Mora 6-4 (2-3, 1-1, 3-0)

Mål Thorengruppen: Oona Kauppi 2, Ellinor Berling, Myra Aggestål, Veera Kauppi, Sandra Svärd

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Lina Svarfvar, Lisa Svarfvar

Rubrikerna

– Matchen mellan Thorengruppen och KAIS Mora var jämn och spännande från start till mål. Båda lagen hade ledningen och kvitterade motståndarnas ledning. Avgörandet föll i tredje perioden, då Thorengruppen vände 3-4 till 6-4.

– Inte mindre än 14 matcher i rad har KAIS Moras gigant Moa Gustafsson gjort mål. I kväll blev det nämligen ytterligare två fullträffar från hennes klubba. Noterbart är att både Lina Svarfvar och Lisa Svarfvar gjorde både mål och assist.

– Thorengruppens Oona Kauppi inledde målskyttet i matchen och har därmed gjort mål i fem raka matcher. Hon avslutade dessutom detsamma med sitt 6-4 med elva sekunder kvar av matchen.

– I och med tre poäng i dag leder Thorengruppen serien med fyra poäng före Pixbo.

Endre IF - Västerås Rönnby IBK 8-4 (4-1, 2-1, 2-2)

Mål Endre: Terese Ahlqvist, Corin Ruttimann 2, Anna Jakobsson, Erika Nilsson, Elin Roos 2, Ellen Bäckstedt

Mål Rönnby: Emma Andersson, Linnea Hammar 2, Jonna Sjöberg

Rubrikerna

– I och med en stark förstaperiod som vanns med 4-1 kopplade Endre greppet om matchen mot Rönnby. De släppte därefter aldrig kontrollen och vann komfortabelt.

– Endres poängmaskin Ellen Bäckstedt noterades för fem (!) poäng i kväll via ett mål och fyra assist. Därmed har hon fortfarande gjort poäng i säsongens samtliga matcher och går upp i poängligaledning i SSL Dam.

– I och med tre poäng hakar Endre på i den absoluta toppen av tabellen, medan Rönnby som just nu ligger åtta får fortsätta att kämpa om en slutspelsplats.

IBK Lund - IBF Falun 7-6 PS (2-2, 3-3, 1-1, 0-0, 1-0)

Mål Lund: Ella Hammer 3, Minna Karlsson 2, Alexandra Ålund, Tove Sölve

Mål Falun: Emelie Björklund, Lovisa Åström 3, Agnes Edlund, Frida Hellgren

Rubrikerna

– I mötet mellan två lag i den nedre halvan av SSL-tabellen var matchen länge jämn. Precis som i matchen i Umeå tog båda lagen ledningen och båda lagen kvitterade i målmässigt underläge. Logiskt nog gick matchen till förlängning och avgjordes i straffläggning

– Ett hattrick från Ella Hammer i denna match innebar första matchen med fler än ett mål för henne denna säsong.

– Lovisa Åströms tre mål för Falun (hattrick!) innebär att hon nu har gjort mål och därmed poäng i lagets fem senaste matcher. Totalt har det blivit 16 mål i SSL Dam för hennes del.

– I och med två poäng för Lund knaprar de in på Karlstad och Jönköping i tabellen. Nu skiljer bara en poäng upp till de båda lagen, samtidigt som Lund har spelat färre matcher.