Fredag
23 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 6 matcher
Söndag
25 Sep 8 matcher
Onsdag
28 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 6 matcher
Lördag
01 Okt 2 matcher
Söndag
02 Okt 11 matcher
Hemma
Mora
MORA
Borta
Warberg
WIC

Sex mål gav seger för både Sirius och Mora

31 oktober 2020 19:00
SSL Dam

Både Sirius och Mora gjorde sex mål framåt under lördagen och det räckte för seger mot Malmö respektive Warberg.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Malmö FBC - Sirius Innebandy 5-6 (1-1, 2-2, 2-3)

Mål Malmö: Cecilia Di Nardo 2, Ellen Rasmussen 2, Sofia Ernestad

Mål Sirius: Klara Molin 3, Amanada Ljunggren 2, Johanna Homi

Rubrikerna

– Sirius tog en stark 6-5-seger borta mot Malmö. Hemmalaget hade en 3-2-ledning efter halva kampen, men därefter kom Sirius igång på allvar. Klara Molin 3-3-kvitterade i slutet av den andra perioden, och sedan kom tre raka Sirius-mål i tredje perioden vilket innebar en 6-3-ledning. Malmö kom inte närmare än två reduceringsbollar.

– Sirius lagkapten och landslagsspelare Klara Molin sköt lagets tre första mål i matchen. Hennes andra hattrick den här hösten.

– Sirius Amanda Ljunggren gjorde mål för tredje matchen i följd.

– Sirius fina säsongsstart håller därmed i sig. Uppsala-laget har vunnit sex av sju matcher under hösten och ligger trea i tabellen.

– Malmö, där Ellen Rasmussen gjorde poäng för sjätte matchen i följd, har det tvärtemot tungt. Skåningarna har fem förluster på de sju inledande matcherna.

KAIS Mora - Warberg IC 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)

Mål Mora: Jessika Eriksson 2, Moa Gustafsson, Lisa Svarfvar, Adina Augustsson, My Kippilä

Mål Warberg: Camilla Halldén 3

Rubrikerna

– Mora tog en 6-3-seger hemma mot Warberg efter att ha rivstartat matchen. Mora hade 3-0 redan efter knappt elva minuter, och ledde med 5-0 i slutet av den andra perioden. Warberg lyckades spräcka nollan i slutet av mittperioden, men My Kippilä stängde tillställningen när hon gjorde 6-1 direkt i upptakten av den tredje perioden.

– Jenna Saario var poängbäst i Mora med tre assist. My Kippilä, ett mål och en assist, gjorde poäng för sjunde matchen i följd medan Moa Gustafsson gjorde mål för femte matchen i rad.

– Camilla Halldén matade in samtliga tre mål för Warberg. Kaptenen har därmed gjort fem mål på de två senaste matcherna.

– Mora vann skotten med 33-19.

– Mora, som vunnit tre av de fyra senaste kamperna, avancerade till femteplatsen i en haltande tabell och passerade bland annat Warberg som är ny seriesexa.

Uppskjutna matcher

Två matcher i SSL Dam som var planerade att spelas idag 31 oktober har skjutits upp: Karlstad-Pixbo och Täby-Jönköping. Orsaken är att spelare i flera av lagen har drabbats av Covid-19. Nya speldatum presenteras vid ett senare tillfälle.