Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Warberg
WIC

Warberg bortavann - och målrikt toppmöte

4 oktober 2020 19:10
SSL Dam

Warberg tog en tung bortaseger mot Nacka i SSL Dam - och samtidigt blev det målrikt när Thorengruppen vann förväntade toppmötet mot Pixbo.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

Nacka Wallenstam IBK - Warberg IC 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

Mål Nacka: Frida Svan

Mål Warberg: Cecilia Habib Westh 2, Sandra Hawerman 2, Andrea Envall

Rubrikerna

– Warberg tog en stark vinst borta mot Nacka och segersiffrorna skrevs till 5-1. Warberg tog ledningen med 2-0 i första perioden, men Nacka reducerade innan akten var över. I början av den tredje perioden så utökade gästerna till 3-1 genom Sandra Hawerman, och efter det släppte inte halländskorna in Nacka mer i matchen. Istället växte siffrorna.

– Sandra Hawerman var vassast i Warberg med två mål och en assist och 21-åringen har inlett säsongen med att göra fem poäng på två matcher.

– Warberg har vunnit båda de inledande matcherna den här säsongen, och alla tre målskyttarna mot Nacka gjorde mål även i premiären mot Lund.

– Nacka har förlorat de två inledande matcherna den här säsongen (3-6-föll mot Endre i premiären).

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam IBK 7-5 (3-0, 3-4, 1-1)

Mål Thorengruppen: Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson 2, Myra Aggestål, Maja Viström, Jonna Stenvall

Mål Pixbo: Eliska Krupnova 2, Emma Stenberg, Denisa Ratajova, Axina Pettersson

Rubrikerna

– Ett förväntat toppmöte och det blev Thorengruppen som drog längsta strået mot Pixbo genom att 7-5-vinna. En stark start blev matchvinnande för hemmalaget. Thorengruppen hade 3-0 efter första perioden och 5-0 en bit in i andra perioden. Pixbo sköt tre raka mål i mittperioden och var så nära som 4-6, men kom aldrig ikapp.

– Amanda Delgado Johansson var poängbäst i Thorengruppen med två mål och en assist. Landslagsforwarden gjorde tre poäng även i premiären, och har därmed redan gjort sex poäng i höst.

– Förutom Delgado Johansson så har även Maja Viström och Myra Aggestål gjort mål i båda de två inledande matcherna i år.

– Tjeckiskorna Denisa Ratajova, ett mål och en assist, och Eliska Krupnova, två mål, var poängbäst i Pixbo.

– Pixbo vann skotten med 29-27.