Hemma
Endre
END
Borta
Nacka
NIBK

Matchguide: Anna Jakobssons "riktiga" comeback

27 september 2020 09:00
SSL Dam

Premiärhelgen fortsätter med tre matcher – och den stora grejen i dag är att Anna Jakobsson, tidernas bästa målskytt i SSL, är tillbaka på allvar när hennes Endre möter Nacka. Övriga matcher i dag: Rönnby-Täby samt Warberg-Lund.


Matchen

Endre IF-Nacka Wallenstam IBK

Söndag 12:30 ICA Maxi Arena

  • Anna Jakobssons "ritkiga" comebackmatch. 34-åringen gjorde en blixtcomeback i våras, men coronapandemin gjorde att det inte blev mer än två matcher. Nu är Jakobsson tillbaka på allvar efter fyra års uppehåll. Hon har under karriären gjort 483 mål. Blir det några fler i kväll?
  • Förra säsongens möte mellan Endre och Nacka i ICA Maxi Arena vann hemmalaget med 7-2. Däremot var det Nacka som gick segrande ur det andra mötet.

Matchen

Rönnby-Täby FC IBK

Söndag 13:00 Mälarenergi Arena

  • Rönnby har revansch att kräva på Täby. Båda matcherna förra säsongen slutade med Täbyvinst.
  • En av SSL-snackiskarna de senaste dagarna har varit att Täbys tränare Christian Mattsson valt att säga upp sig – bara dagar innan premiären. Herrarnas Maimon Abdallah kommer leda både dam- och herrlaget under Täbys arbete att hitta en permanent lösning.

Matchen

Warberg IC-IBK Lund Elit

Söndag 15:00 Sparbanken Wictory Center

  • Har Warberg fått ordning på hemmaspelet till den här säsongen? Warberg hade nämligen svårt att ta trepoängare i Sparbanken Wictory Center i fjol. Det blev bara två vinster under ordinarie tid säsongen 2019/20.
  • En historisk match för IBK Lund Elit. För första gången någonsin ska klubben spela en match i högstaligan.