Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Skoghall
SKOG

Topplagen vann - och tätt kring slutspelsstrecket

19 januari 2020 18:20
SSL Dam

De sex främst placerade lagen i SSL vann sina matcher under lördagen. Dessutom blev det tajtare kring slutspelsstrecket där fyra lag inom två poäng slåss om två slutspelsbiljetter.


Karlstad - Endre 7-9 (2-2, 1-5, 4-2)

Mål Karlstad: Frida Swahn 2, Luize Bilinska 2, Sara Dahlström, Wilma Berggren, Adina Augustsson

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 3, Elin Roos 2, Moa Svanström, Isabella Ström, Sara Steen, Erika Nilsson

Rubrikerna:

– Endre svarade för en magnifik mittperiod när det blev en 9-7-seger på bortaplan mot Karlstad. Det stod 2-2 inför den andra akten, sedan ökade Endre takten och vann andra perioden med hela 5-1, och den 7-3-ledningen förvaltade gotländskorna till en seger även om Karlstad närmade sig i slutperioden.

– Ellen Bäckström sköt ett hattrick för Endre, hennes första den här säsongen och hennes andra totalt i SSL.

– Formstarka Endre tog nionde raka segern, där de åtta senaste vinsterna dessutom kommit efter ordinarie tid. Laget är sexa i tabellen.

– Karlstad, som är åtta i tabellen, hade innan förlusten två raka segrar.

– Smolk i glädjebägaren för Endre var att storstjärnan Sara Steen fick en smäll i den tredje perioden och tvingades kliva av. Hur läget är med henne är ännu oklart.

Malmö - Dalen 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Maja Ekström

Mål Dalen: Caroline Hansen

Rubrikerna:

– Malmö sprang ifrån till en 3-0-ledning mot Dalen efter halva matchen, och det bäddade för segern. Dalen kom nämligen aldrig närmare än ett reduceringsmål av Caroline Hansen i slutet av den andra perioden.

– Ellen Rasmussen blev tvåmålsskytt för Malmö och hon har alltjämt gjort poäng i alla matcher den här säsongen. Det är även noterbart att Maja Ekström gjorde mål för sjätte matchen i följd.

– Seriefemman Malmö fortsätter att gå bra och tog tredje raka segern.

– Dalen åkte på fjärde raka förlusten och har bara en vinst på de åtta senaete matcherna. Trots få poäng senaste tiden så är Umeå-laget kvar som tolva i tabellen, och det skiljer två poäng ner till Warberg under nedflyttnigsstrecket.

Täby - Skoghall 8-3 (1-1, 5-2, 2-0)

Mål Täby: Matilda Sjödin 2, Lisa Carlsson 2, Julia Croneld, Anna Peterzén, Elin Lundström, Linnea Wiregård

Mål Skoghall: Tilda Flodell, Elin Englöw, Elin Klevmarken

Rubrikerna:

– Täby har inte upplevt någon baksmälla efter Champions Cup förra helgen. I fredags vann laget mot Rönnby, och nu blev det en solid vinst mot Skoghall. Mittperioden var avgörande, där Täby vann med totalt 5-2 vilket innebar ledning med 6-3.

– VM-backen Lisa Carlsson fördubblade årets målskörd. Täby-backen sköt två mål och har nu gjort fyra kassar den här vintern.

– Täby har vunnit fem raka matcher och vinsten mot Skoghall innebär att man behåller fjärdeplatsen i tabellen före formstarka jägarna Malmö (två poäng efter) och Endre (tre poäng efter).

– Tabelljumbon Skoghall åkte på tionde raka förlusten. Laget har fyra poäng upp till tolfteplacerade Dalen på fast mark i sammandraget.

Jönköping - Rönnby 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Mål Jönköping: Felica Glad 2, Micaela Lundmark, Elin Rejgård

Mål Rönnby: Felica Forsmark, Linnéa Nilsson, Therese Gustafsson

Rubrikerna:

– Sexpoängsmatchen kring slutspelsstrecket mellan Jönköping och Rönnby blev en lika jämn som rafflande historia. Jönköping ledde med 2-1 efter två perioder, men Rönnby vände på tillställningen via två snabba mål i upptakten av den tredje perioden. JIK bet dock tillbaka igen. Micaela Lundmark 3-3-kvitterade mitt i den tredje perioden, och med tre och en halv minut så avgjorde Elin Rejgård.

– Jönköpings Felica Glad gjorde mål för nionde matchen i följd.

– Resultatet innebär att JIK hoppar från nionde till sjunde plats i tabellen, och smålänningarna är därmed på slutspelsplats just nu. Samtidigt petades Rönnby ner till niondeplatsen. Det är dock tajt kring strecket: sjuan Jönköping, åttan Karlstad, nian Rönnby och tian Nacka Wallenstam ryms inom två poäng.

– Rönnby är nere i en svacka och har förlorat fem raka matcher.

Nacka Wallenstam - IKSU 1-11 (0-3, 1-4, 0-4)

Mål Nacka Wallenstam: Madeleine Sehlin

Mål IKSU: Veera Kauppi 3, Sofia Joelsson 2, Jonna Stenvall 2, Emelie Wibron 2, Maja Viström, Amanda Gezelius

Rubrikerna:

– IKSU fortsätter att imponera och tog en storseger mot nykomlingen Nacka Wallenstam. Umeå-laget ledde med 6-0 mitt i matchen innan Nacka lyckades få in en reduceringsboll, men efter det öste IKSU in ytterligare fem bollar.

– IKSU-stjärnan Veera Kauppi gjorde mål för sjunde matchen i följd.

– IKSU, som toppar tabellen, tog sextonde raka segern och kan blicka tillbaka på en framgångsrik helg där man slog tillbaka Dalen och Nacka med sammanlagt 20-2.

– Nacka Wallenstam, tia i tabellen, åkte på fjärde raka förlusten.

Warberg - Kais Mora 2-7 (1-2, 1-3, 0-2)

Mål Warberg: Sandra Hawerman, Therese Arneson

Mål Kais Mora: Moa Gustafsson 3, Johanna Hultgren 2, Frida Bäfve, Alexandra Terner

Rubrikerna:

– Warberg sköt 1-0 mot Kais Mora, men glädjen blev kortvarig. Kais Mora vände underläget till en 2-1-ledning innan den första perioden var över, och drygade sedan ut ledningen i den andra perioden och vann till slut med komfortabla 7-2.

– Johanna Hultgrens magiska målform håller i sig. Kais Mora-spjutspetsen sköt två nya mål, har svarat för nio mål på de tre senaste kamperna och har dessutom gjort mål i nio raka matcher.

– Kais Mora tog tredje raka segern och befäste tredjeplatsen i tabellen.

– Warberg, som ligger på trettondeplatsen och således är under nedflyttningsstrecket, åkte på tredje raka nederlaget.

Pixbo Wallenstam - Sirius 10-5 (4-2, 4-3, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Josefin Wålinder 2, Caroline Adelöw 2, Eliska Krupnova 2, Klara Loneberg, Casja Elm, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Isabell Krantz

Mål Sirius: Lovisa Åström 2, Jonna Vuontisvaara, Klara Molin, Amanda Ljunggren

Rubrikerna:

– Pixbo tog en solid seger mot Sirius. Hemmalaget sköt sju raka mål i den första och andra perioden och vände ett 0-1-underläge till en 7-1-ledning, och det förvaltades hela vägen in i kaklet och mynnade ut i en 10-5-viktoria.

– Eliska Krupnova trivs uppenbarligen mot Sirius. I säsongens första möte sköt Pixbo-forwarden ett hattrick, och nu levererade hon två mål.

– Pixbo Wallenstam är i och med segern kvar som tvåa i tabellen, en poäng före jagande Kais Mora.

– Sirius, elva i tabellen, har spelat åtta raka matcher utan att ha vunnit efter ordinarie tid. Under de åtta matcherna har Uppsala-laget spelat in sju poäng.