Hemma
Malmö
MAL
Borta
Pixbo
PIX

IKSU vann toppmötet mot Kais Mora

6 januari 2020 18:45
SSL Dam

IKSU vann toppmatchen mot Kais Mora. I övrigt vann även Endre, Sirius, Jönköping och Pixbo under måndagen.


Endre - Rönnby 7-5 (3-1, 1-0, 3-4)

Mål Endre: Elin Roos 2, Linnéa Wallgren, Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Sara Steen, Erika Nilsson

Mål Rönnby: Jonna Sjöberg 2, Felicia Forsmark, Therese Gustafsson, Agnes Sälgström

Rubrikerna:

– Endre sköt 1-0 redan efter dryga minuten, och efter det var gotländskorna i ledning resten av matchen. Efter den första perioden var Rönnby aldrig närmare än två bollar bakom hemmalaget.

– Endre är i bra form och tog sjätte raka segern. Noterbart är att Linnéa Wallgren gjort mål i alla vinstmatcherna och således har gjort mål i sex matcher i följd.

– Rönnby åkte på andra raka förlusten (föll mot IKSU innan nyår).

– Endre ligger sexa och Rönnby ligger sjua i tabellen, och i och med Endres vinst så utökades glappet mellan lagen till fem poäng.

IKSU - Kais Mora 7-3 (2-0, 4-1, 1-2)

Mål IKSU: Oona Kauppi 2, Maja Viström, Emelie Wibron, Veera Kauppi, Sofia Joelsson, Myra Aggestål

Mål Kais Mora: Johanna Hultgren, Moa Gustafsson, Clara Hellgren

Rubrikerna:

– Det här var IKSU:s match från start till mål. Umeå-laget hade 5-0 efter halva matchen. Då tog Kais Mora en timeout, och bara 33 sekunder senare så gjorde IKSU även 6-0.

– Veera Kauppis målsvit är nu uppe i hela nio (!) raka matcher.

– I och med segern så gick serieettan IKSU upp på 39 poäng i tabellen, och nu skiljer det åtta poäng ner till trean Kais Mora.

– Kais Moras Johanna Hultgren noterade ett mål och en assist, och har gjort poäng i alla omgångar i år. Anna Wijk hade gjort poäng i alla omgångar inför matchen, men saknades i laguppställningen och därmed avslutades också hennes poängsvit.

Dalen - Sirius 2-3 STR (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Mål Dalen: Isa Jonsson, Clara Forssén

Mål Sirius: Evelina Sparf, Linnea Hammar, Klara Molin

Rubrikerna:

– Klara Molin blev stor matchhjälte för Sirius mot Dalen. Hon avgjorde nämligen under straffläggningen. Det var hennes elfte mål i år.

– Matchen var viktig bottenkampen i SSL. I och med segern så hoppade Sirius från elfte till nionde plats i tabellen, och är nu bara två pinnar från en slutspelsplats. Samtidigt är Dalen kvar som tolva i sammandraget, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Två poäng skiljer ner till Warberg.

– Sirius har spelat sex raka matcher utan att ta någon trepoängare. På de sex matcher har det blivit två övertidsvinster, en straffvinst, en övertidsförlust och två förluster.

Skoghall - Jönköping 2-6 (1-3, 0-0, 1-3)

Mål Skoghall: Fanny Kruse, Tilda Flodell

Mål Jönköping: Moa Jakobsson 3, Felicia Glad 2, Alicia Zälle

Rubrikerna:

– Moa Jakobsson var en av de stora förgrundsfigurerna för Jönköping. Forwarden sköt tre mål i den tredje perioden. Hon gjorde först 4-1 och 5-1, vilket definitivt stängde matchen, och hann också få in 6-2 med bara 32 sekunder kvar att spela.

– Jönköping hade innan vinsten fem raka förluster på bortaplan. Ett skönt trendbrott för småländskorna, alltså.

– Skoghall, som är sist i tabellen, åkte på sjunde raka förlusten. Efter att ha blivit nollade i två raka matcher (0-11 mot Endre och 0-9 mot Malmö) så blev det i alla fall ett par gjorda mål.

– Jönköping är tia i tabellen, men närmade sig slutspelsplatserna. Nu skiljer det tre poäng upp till åttan Nacka Wallenstam.

Malmö - Pixbo Wallenstam 3-6 (1-0, 0-3, 2-3)

Mål Malmö: Maja Ekström 2, Frida Mainz Olsson

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 2, Laura Manninen, Isabell Krantz, Josefin Wålinder, Klara Loneberg

Rubrikerna:

– Malmö skapade nerv när Maja Ekström 2-3-reducerade i upptakten av den tredje perioden, men några minuter senare satte Emma Stenberg 4-2 för Pixbo. Det tog luften ur skånskorna, och Pixbo kunde därefter göra både 5-2 och 6-2, vilket avgjorde tillställningen.

– Pixbo, som tog fjärde raka bortavinsten, stärkte i och med segern upp andraplatsen i tabellen. Det skiljer fyra poäng både upp till IKSU och ner till Kais Mora.

– Ellen Rasmussen noterade en assist för Malmö. Landslagscentern höll därmed liv i sin poängsvit, hon har gjort poäng i alla omgångar den här säsongen.