Lördag
17 Feb 7 matcher
Söndag
18 Feb 5 matcher
Måndag
19 Feb 1 match
Onsdag
21 Feb 1 match
Idag 7 matcher
Söndag
25 Feb 5 matcher
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 10 matcher
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Mora
MORA

Mora tog revansch från finalförlusten - vände och vann mot Täby

14 oktober 2019 21:11
SSL Dam

I våras vann Täby SM-guld efter att ha besegrat KAIS Mora i finalen. På måndagskvällen ställdes lagen mot varandra igen, men denna gången var det Mora som kunde segra, efter att man vänt och avgjort i den sista perioden till slutresultatet 5-6.


Täby - Mora 5-6 (1-1, 3-2, 1-3)

Mål Täby: Ranja Varli 2, Linnea Wiregård, Lisa Carlsson, Sara Attermo

Mål Mora: Moa Gustafsson 3, Johanna Hultgren 2, Anna Wijk

Rubrikerna:

– Reprisen från vårens SM-final kunde inte bli mer spännande. Som mest skiljde det ett mål mellan lagen och man byttes av att leda hela vägen in i slutminuten. Trots att Moa Gustafsson fullbordade sitt hattrick genom att göra 4-6 med 50 sekunder kvar, gav Täby inte upp och fick in 5-6 med 21 sekunder kvar. Där stannade det dessvärre för hemmalaget.

– Anna Wijk fortsätter sin smått galna poängproduktion. Trots en straffmiss idag, stod hon för tre poäng (1+2) och drar därmed ifrån ytterligare i poäng- och assistligatoppen.

– Om Wijk leder poäng- och assistligan så ligger lagkompisen Moa Gustafsson desto bättre till i skytteligan. 11 mål gjorda inför kvällens match, där det kom ytterligare tre (och dessutom en assist) från hennes klubba och i och med det knuffar Gustafsson ned IKSU:s Oona Kauppi till en andraplats i skytteligatoppen igen på sina 11.

– Täbys Matilda Sjödin stod för fina tre assist i finalreprisen och noteras därmed för sammanlagt 11 poäng (6+5) efter fem spelade matcher.