Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Nacka
NIBK
Borta
Pixbo
PIX

Malmö tog fjärde raka segern - befäster sin plats i tabelltoppen

12 oktober 2019 16:10
SSL Dam

Malmö har inlett årets SSL-säsong på ett fint sätt. Idag kom fjärde raka segern, då Sirius övervanns med 7-3 hemma i Baltiska Hallen. I övrigt vann Pixbo borta mot Nacka och IKSU totalmosade Karlstad på bortaplan med hela 9-0 och tog därmed över serieledningen från Mora.


Malmö - Sirius 7-3 (3-0,1-2,3-1)

Mål Malmö: Cecilia Di Nardo, Johanna Ejdelid, Elin Johansson, Madeleine Karlsson, Tereza Urbankova, Frida Mainz Olsson, Ellen Rasmussen

Mål Sirius: Maja Brodin, Linnea Hammar, Lovisa Åström

Rubrikerna:

– Inför matchen stod Malmö på tre segrar och en förlust, medan Sirius siffror var omvända - en seger och tre förluster. Matchen på lördagen skulle fortsätta i samma spår, då Malmö till sist kunde segra.

– Malmös Ellen Rasmussens poängproduktion fortsätter. Tre poäng på lördagen summerar hennes poäng till totalt 11 på fem matcher. Med det är hon med i toppan av seriens totala poängliga, dock ett gäng poäng bakom suveräna Anna Wijk.

– I och med segern är Malmö uppe på 12 poäng på sina fem spelade matcher. Ytterligare Siriusförlust placerar laget endast tre poäng från jumboplatsen.

– Fem Siriusutvisningar i matchen gör det jobbigt att vinna matcher. Två mål under matchen förr i just Sirius boxplay.

Nacka - Pixbo 3-7 (0-4, 0-2, 3-1)

Mål Nacka: Philippa Blom, Johanna Turesson, Johanna Arvidsson

Mål Pixbo: Andrea Envall 2, Klara Loneberg, Caroline Adelöw, Mia Karjalainen, Cajsa Elm, Eliska Krupnova

Rubrikerna:

– Pixbo var inför matchen ett av två lag (det andra IKSU) i serien, som ännu inte förlorat någon poäng i årets SSL. I bortamatchen mot sjundeplacerade Nacka tog spänningen slut snabbare än väntat, då man drog iväg till en 4-0-ledning redan efter tio minuter.

– Pixbos Klara Loneberg stod för tre poäng i matchen, ett mål och två assist. Med det är hon nu uppe på nio poäng (7+2) på de inledande fem matcherna.

– Vid underläge 0-7 kan man tro att de flesta ger upp. Men inte Nacka. Där och då bestämde man sig för att ändå ge det en chans och på drygt två och en halv minut var ställningen 3-7 och man hade vaknat igen. Det räckte dock inte mot de nya serieledarna, Pixbo, på lördagseftermiddagen.

Karlstad - IKSU 0-9 (0-5, 0-2, 0-2)

Mål Karlstad:

Mål IKSU: Oona Kauppi 2, Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson 2, Sofia Joelsson, Maja Viström, Louisa Turton

Rubrikerna:

– Toppmöte i Karlstad. Dock blev det inte lika spännande som man på förhand hade hoppats på. IKSU-ledning med fem mål redan efter 17 spelade minuter.. trots att det kan svänga fort i innebandy, kändes matchen nästintill avgjord redan där och då.

– IKSU:s finska systerpar Kauppi fortsätter att ta SSL med storm. Med tre (Oona) respektive fyra (Veera) poäng var, hade man största anledning att kalla sig matchhjältar. Igen.

– Karlstads så solida defensiv fick sig en rejäl törn och framåt producerades inga mål. Då är det svårt att vinna matcher mot suveräna IKSU.