Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Hemma
Helsingborg
FCH
Borta
Storvreta
STO

Topplagen segrade i båda söndagsmatcherna

27 oktober 2019 19:13
SSL Herr

Söndagen bjöd på två matcher, mitten och botten mot toppen. Till slut blev topplagen, Storvreta och Dalen, för svåra för vilt kämpande Helsingborg och Warberg. Fortsatt obesegrade Storvreta besegrade Helsingborg med 7-4 och Dalen hemmaslog Warberg med 5-4.


Helsingborg - Storvreta 3-7 (1-2, 1-3, 1-2)

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Adam Berglund, Fredrik Azelius

Mål Storvreta: Rasmus Sundstedt, Henrik Stenberg 3, Robin Nilsberth, Jimmie Pettersson, Mattias Samuelsson

Rubrikerna:

– Storvreta fortsätter sin obesegrade trend i serien, där man nu tagit åtta segrar på de nio första matcherna. Falun har nästintill samma facit, enda skillnaden att de förlorade mot just Storvreta efter förlängning i seriepremiären.

– Sex mål på åtta matcher, nio mål efter nio. Storvretas Henrik Stenberg fortsätter visa framfötterna och göra mål för sitt serieledande lag.

– Helsinborgs Jonathan Edling hade inför söndagens match mäktat med en assist på de föregående åtta matcher. I matchen gjorde han dubbelt så många poäng som den tidigare skören och är därmed uppe i tre assist.

Dalen - Warberg 5-4 (1-3, 4-0, 0-1)

Mål Dalen: Anton Åkerlund 2, Ketil Kronberg, Christoffer Andersson, Jonas Svahn

Mål Warberg: Joel Birgersson, Mattias Kongstad 2

Rubrikerna:

– Oerhört stark andraperiod av Dalen, som vände ett 1-3-underläge till ledning 5-3 på blott nio minuter.

– Warbergs Widar Tirén skakade liv i matchen med sin straff med fem minuter kvar till 4-5. Laget tog också timeout minuter senare, men Dalen kunde hålla undan och behålla de tre poängen i Umeå.

– Segerns är Dalens fjärde raka och laget befäster därmed sin fjärdeplats i tabellen. För Warbergs del är det desto dystrare, då man med sina sex poäng är ett av fyra bottenlag som slåss för sin överlevnad i SSL.