Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Pixbo
PIX

Islossning när Warberg tog säsongens första seger

10 oktober 2019 21:05
SSL Herr

Man stod på noll poäng efter tre försök inför resan till Gotland och Visby på torsdagskvällen. Då släppte det. Rejält. När Warbergs Filip Erheden gjorde 1-11 på straff sent i den tredje perioden var matchen givetvis redan avgjord och årets första seger ett faktum, trots tre Visby-reduceringar. I övrigt hemmavann Jönköping mot Sirius och Växjö var första lag att besegra Pixbo i årets SSL.


Jönköping - Sirius 8-4 (2-0, 2-3, 4-1)

Mål Jönköping: Rickard Hessmer 4, Hannes Blomkvist 2, Max Ernstsson, Simon Karlsson

Mål Sirius: Jakob Drews 2, Johan Widh, Joakim Alvinder

Rubrikerna:

– Mittenlaget Jönköping var inför matchen ute på att haka på lagen i toppen och man ställdes mot ett Sirius som efter två inledande förluster till slut vunnit sin första match i årets SSL, då man hemmaslog Linköping i söndags. När 60 minuter var spelade stod ändå hemmalaget som segrare.

– Rickars Hessmer var stekhet i matchen och gjorde säsongens andra, tredje, fjärde och femte mål.

– På tre försäongsmatcher gjorde Jakob Drews hela 10 mål för sitt Sirius. Målskörden har varit fortsatt hög in i SSL också, där han efter kvällens två fullträffar står noterad för 7 poäng (5+2) på 4 matcher.

– I och med segern tar JIK klivet upp till en sjätteplats, medan det går fortsatt tungt för Sirius som, efter Warbergs seger på torsdagen, är ny tabelljumbo.

Växjö - Pixbo 9-4 (2-1, 4-0, 3-3)

Mål Växjö: Manuel Engel 2, André Andersson, Patrik Gustavsson, Philip Fox, Karljohan Ahlroth, Ludwig Persson, Jesper Sankell, Simon Zetterling

Mål Pixbo: Andreas Stefansson, Adam Persson, Marek Benes, Gustav Fritzell

Rubrikerna:

– Serieledande Pixbo hade inför matchen både gjort flest mål framåt och släppt in minst antal mål bakåt. Men alla goda sagor har ett slut och efter fyra raka segrar tog det just det... slut. 4-9-förlusten mot Växjö var säsongens första.

– Växjöspelaren Manuel Engel var stekhet i matchen och noterades för 4 (2+2) poäng. Numer är Engel uppe på 7 (3+4) poäng på 5 matcher.

– I och med segern tar Växjö klivet upp på andraplats, samma poäng som serieledarna Pixbo - som man alltså var första lag att besegra i årets SSL. Pixbo har dock bättre målskillnad så man är fortfarande serieetta.

– Pixbos Gustav Fritzell fortsätter att leverera. Tre poäng, varav två assist, i matchen gör att Fritzell kliver upp på fina 15 poäng (9+6) och en andraplats i den totala poängligan, Bara Marek Benes - även han i Pixbo - har gjort fler poäng. Närmare bestämt 16 (7+9). Benes leder med det seriens passningsliga, medan Fritzell delar skytteligan med Galante Carlström.

Visby - Warberg 3-11 (0-2, 0-4, 2-5)

Mål Visby: Markus Jovic 2, Filip Nilsson, Kasper Brody

Mål Warberg: Mattias Kongstad 4, Joel Birgersson 3, Simon Nilsson, Simon Svensson, Anton Birgersson, Filip Erheden

Rubrikerna:

– Nykomlingen Warberg stod inför matchen på noll poäng och var såklart sugna på att bryta sin dåliga trend på torsdagskvällen. Och som man gjorde det - som innebandyälskare är det bara att tacka och bocka för showen i årets första seger. I och med den tar också Warberg fyra steg uppåt i tabellen - till en tiondeplats.

– Mattias Kongstad gjorde fyra mål och en assist, medan lagkamraten Joel Birgersson mäktade med tre mål och en assist i storkrossen.

– Detta var inte alls vad Visby räknat med. Att ligga under med 1-11 mot seriejumbon och nykomligen Warberg med tio minuter kvar att spela... Tungt för Visby, som ändå visade karaktär och placerade in tre ytterligare reduceringsmål som plåster på såren innan hesa Fredrik ljöd för tredje och sista gången.

– Markus Jovic två mål, som nu placerar honom på fem i årets SSL på fyra spelade matcher, får ändå ses som någon form av glädjeämne för gotlänningarna efter storförlusten.