Hemma
Visby
VIS
Borta
Kalmarsund
KAL

Jönköping nära - men Storvretas obesegrade trend fortsätter

12 oktober 2019 17:05
SSL Herr

Storvreta var ett av två lag som ännu inte besegrats i årets SSL. Jönköping, med två segrar i bagaget, var ute efter att ändra på det. Trots att man hade ledingen med både 2-0 och 3-1, fick man till slut se sig besegrade efter att Storvreta gjort fem mål i mittperioden och där avgjort matchen.


Jönköping - Storvreta 4-5 (2-0, 1-5, 1-0)

Mål Jönköping: Hannes Blomkvist 2, Simon Karlsson, Martin Glimberg,

Mål Storvreta: Alexander Rudd, Albin Sjögren, Valdemar Ahlroth, Victor Andersson, Michael Jansson

Rubrikerna:

– Med två raka segrar i ryggen suktade JIK efter att bli första laget i årets SSL att besegra de regerande mästarna Storvreta. Och det såg bra ut, man hade både en 2-0- och en 3-1-ledning mot seriesuveränen, men till slut fick man ändå se sig besegrade, om än med uddamålet.

– Storvretas starka mittperiod avgjorde matchen. Efter att JIK:s Hannes Blomkvist gjort sitt andra mål fram till 3-1 för hemmalaget, gjorde de sexfaldiga svenska mästarna fyra raka mål och avgjorde matchen.

– Albin Sjögren fortsätter producera poäng för sitt Storvreta. Idag bled det ytterligare två poäng - vilket tar honom upp på 7+5 och 12 totala poäng.

Visby - Kalmarsund 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

Mål Visby: Filip Nilsson, Tommy Bolin

Mål Kalmarsund: Filip Stjernberg, Marcus Johansson, Simon Nilsson, Albin Hedstål

Rubrikerna:

– Nästjumbon Visby strävade efter att täppa till bakåt i matchen mot Kalmarsund, då man i förra matchen förlorade med hela 4-11 mot dåvarande tabelljumbon, Warberg. Nu var man ute efter att snabbt revanschera sig. Man kunde hålla nollan i drygt 22 minuter innan Kalmarsunds Marcus Johansson assisterad Filip Stjernberg fram till kvitteringsmålet.

– Kalmarsunds Marcus Johansson har varit framträdande hittills under säsongen och ligger med sina 9 mål på en delad förstaplats i seriens totala skytteliga och trea i den totala dito.

– Visby är ett av de sex lagen i den jämna bottenstriden med tre poäng, men på grund av femton minusmål är man nu placerade sist i serien. Kommer nästa seger i nästa match, den borta mot Helsingborg på onsdag?