Hemma
Växjö
VÄX
Borta
Kalmarsund
KAL

Dalen segrade i säsongspremiären

29 september 2019 18:27
SSL Herr

På söndagen var det dags för även Dalen att kliva in i årets SSL. Man gjorde det i en bortamatch mot Linköping, vilken man till slut ganska komfortabelt även kunde vinna med 2-7. I övrigt bortabesegrade Kalmarsund Växjö med 6-4 efter en tuff drabbning.


Linköping - Dalen 2-7 (1-1, 0-3, 1-3)

Mål Linköping: Martin Karlsson, Simon Palmén

Mål Dalen: Linus Holmgren 2, Rasmus Andersson, Daniel Sonidsson, Ketil Kronberg, Christoffer Andersson

Rubrikerna:

– I den haltande tabellen var Dalen laget som gjorde sin säsongspremiär sist av alla. Och det slutade i dur. Efter en fin mittperiod skaffade man sig ett fint utgångsläge inför sista tjugominutaren.

– Linus Holmgren var framträdande i Dalen-tröjan och stod för finfina 2+1.

– Efter den knappa strafförlusten mot JIK i premiären, var Linköping revanschsugna. Men man får vänta på den första trepoängaren. Kommer den i nästa omgång hemma mot Falun?

Växjö - Kalmarsund 4-6 (3-0, 0-3, 1-3)

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Linus Pettersson, Jesper Sankell

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Kevin Björkström, Albin Hedstål, Kevin Haglund

Rubrikerna:

– En 3-0-period var. Först var det Växjös tur, sen Kalmarsunds. Inför den sista perioden stod matchen och vägde, med ett 3-3-resultat. En period, och match, som till sist gick till Kalmarsund, som var hetast i slutperioden.

– Wow, vad snabbt det går i innebandy ibland. På endast tre och en halv minut hade Växjö fått ifrån till en tremålsledning, bland annat genom Markus Jonsson, som med sina två assist på tolv (!) sekunder satte hemmalaget i en fin sits.

– Kalmarsund har inlett säsongen med två segrar. Fortsätter man sin fina trend mot Pixbo?