Söndag
08 Mar 10 matcher
Måndag
09 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Växjö
VÄX

Superlöftet producerade direkt för Mullsjö - så gick det i onsdagens SSL-matcher

25 september 2019 21:15

Både i matchen mellan Warberg och Växjö och i Kalmarsunds hemmamöte med Helsingborg följdes lagen åt varandra målmässigt långt in i matcherna. Men i matchen i Nyhemshallen - den mellan Mullsjö och Sirius, fick svensk innebandy verkligen stifta bekantskap med en ny stjärna som i en av huvudrollerna var en stor bidragande orsak till Mullsjös storseger i premiären.


Mullsjö - Sirius 11-3 (2-1, 4-0, 5-2)

Mål Mullsjö: Jan Zaugg 4, Kasper Hedlund 2, Isak Hall 2, Pelle Tarenius, Jesper Ekström, Kim Ganevik

Mål Sirius: Jakob Drews 2, Johan Eriksson

Rubrikerna:

– Efter en målmässigt jämn förstaperiod, drog Mullsjö ifrån rejält med 4-0 i den anda tjugominutaren. Matchavgörande.

– Den 22-årige schweizaren, Jan Zaugg, visade i premiären den stora talang han besitter. Precis den kvalitet som Mullsjöfansen hoppades på när klubben värvade honom i somras. Fyra mål i premiären i världens bästa liga imponerar stort.

– Efter tio mål på tre träningsmatcher fortsätter Sirius Jakob Drews göra mål. Två ikväll och hans fortsatta målskytte kommer bli viktigt för Sirius under säsongen.

Warberg - Växjö 4-6 (3-1, 0-2, 1-2)

Mål Warberg: Filip Erheden, Johan Dahlqvist, Joel Birgersson, Mattias Kronstrand

Mål Växjö: André Andersson 3, Ludwig Persson, Philip Fox, Manuel Engel

Rubrikerna:

– Warbergs SSL-återkomst slutade i moll, trots 3-1-ledningen efter första perioden.

– Philip Fox verkar ha en räv bakom örat, för assisten till Ludwig Perssons 3-3-mål sekunder innan andra periodvilan och sitt egna 4-3-mål i inledningen av den tredje akten visade sig bli oerhört viktiga när det begav sig.

– Fin start för småländska Växjö, som ifjol tog sig till slutspel men föll i kvartsfinal mot Mullsjö. Tar man sig längre denna säsongen?

Kalmarsund - Helsingborg 6-5 (2-2, 1-1, 3-2)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Tim Nyander, Jesper Lindström, Albin Hedstål, Kevin Haglund

Mål Helsingborg: Jonathan Nilsson, Nicklas Lidholm, Fredrik Azelius, Linus Nordgren, Andreas Lindholm

Rubrikerna:

– Efter att samtliga tre matcher i fjol slutade oavgjort efter ordinarie tid, spelades det på onsdagen ännu en jämn match lagen emellan. Andreas Lindholm reducerade Kalmarsunds ledning till ett med två minuter kvar - men hemmalaget lyckades hålla undan och bärga tre poäng i premiären.

– Med en tolfteplats förra säsongen siktar Helsingborg högre i år. Nästa match väntar redan på fredag, då Pixbo står för motståndet.

– Kalmarsunds hemmaborg Kalmar Sporthall var nästintill fullsatt och hemmapubliken fick avnjuta en högdramatisk match som inte avgjordes förrän hesa Fredrik ljöd för tredje gången... Precis sånt vi vill se, eller hur!?