Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mora
MORA

Ny övertidsseger - Alkelöw sköt segern till Mora

14 april 2019 20:20
SM-slutspel Dam

Pixbo Wallenstam var revanschsugna efter matchen senast och tog gång på gång ledningen mot KAIS Mora under söndagen, men gästerna krigade sig tillbaka. Det krävdes till slut en ny förlängning där Malin Alkelöw klev fram och satte 3-4 till dalalaget - som nu har matchboll på torsdag.


Resultatet:

Pixbo Wallenstam - KAIS Mora 3-4 e. förl. (1-0, 1-1, 1-2, 0-1)

Mål Pixbo: Klara Loneberg, Denisa Ratajova, Alicia Fylke

Mål KAIS Mora: Louise Wickström 2, My Kippilä, Malin Alkelöw

Rubrikerna:

– Pixbo var rejält revanschsugna efter övertidsförlusten mot KAIS Mora under fredagen. Göteborgarna satte sig i förarsätet efter att Klara Loneberg gett hemmlaget ledningen efter den första perioden.

– Louise Wickström kvitterade kort in i mittenakten men innan det var dags för den tredje perioden såg Denisa Ratajova till att göteborgarna var åter i ledning. Wickström kvitterade på nytt drygt sex minuter in i den tredje perioden och det vankades en ny förlängning efter att både Alicia Fylke och My Kippilä skrivit in sig i målprotokollet.

– 05.59 i förlängningen klev Malin Alkelöw fram och avgjorde för gästerna, som därmed har matchboll hemma i Idre Fjäll Arena på torsdag.

– Poängbäst i hemmalaget var Alicia Fylke med ett mål och en assist. Hos gästerna svarade både Louise Wickström och Anna Wijk för två poäng - Wickström i form av mål och Wijk i form av assist.