Söndag
13 Okt 7 matcher
Måndag
14 Okt 1 match
Tisdag
15 Okt 1 match
Onsdag
16 Okt 5 matcher
Lördag
19 Okt 3 matcher
Idag 4 matcher
Tisdag
22 Okt 2 matcher
Onsdag
23 Okt 3 matcher
Torsdag
24 Okt 3 matcher
Lördag
26 Okt 8 matcher
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Täby
TÄBY

Croneld sköt Täby till historisk SM-final

21 april 2019 17:05
SM-slutspel Dam

Täby är klara för sin första SM-final efter att ha slagit ut regerande mästarna IKSU med 3-2 i matcher. Det bjöds på en riktig nagelbitare i det femte och avgörande mötet, där Julia Croneld blev stor matchhjälte med sina två mål i slutperioden. Gästerna vann matchen med 4-5.


Resultatet:

IKSU - Täby 4-5 (0-1, 1-1, 3-3)

Mål IKSU: Emelie Wibron, Veera Kauppi, Sofia Joelsson, Oona Kauppi

Mål Täby: Julia Croneld 2, Lisa Carlsson, Sara Attermo, Moa Tschöp,

Rubrikerna:

– Täby fick en smakstart på matchen när Lisa Carlsson satte gästerna i förarsätet genom att kyligt göra mål på straff 07.12 in i den första perioden.

– Sara Attermo utökade sedan ledningen när mittenakten var drygt fem minuter gammal - framspelad av Moa Tschöp. Men fem minuter senare kom IKSU:s första mål genom Emelie Wibron, i en period som hemmalaget dominerade skottmässigt.

– Det blev en riktig rysare till slut och när klockan stod på 03.32 i den tredje perioden var det likaläge på tavlan, 3-3. Därefter hittade Linnea Wiregård fram till Julia Croneld, två gånger om, och gästerna var åter i en tvåmålsledning. Oona Kauppi reducerade för hemmalaget med drygt fyra minuter kvar av matchen. Och det blev stor dramatik i slutet när IKSU fick chansen i numerärt överläge. Men Täby lyckades hålla ifrån.

– Täby är nu klara för sin första SM-final någonsin efter att ha slagit ut regerande mästarna med 3-2 i matcher. Nu väntar KAIS Mora inför ett kokande Globen den 27 april.