Lördag
14 Mar 7 matcher
Lördag
26 Sep 4 matcher
Söndag
27 Sep 3 matcher
Lördag
03 Okt 9 matcher
Söndag
04 Okt 5 matcher
Onsdag
07 Okt 1 match
Hemma
IKSU
IKSU
Borta
Täby
TÄBY

IKSU:s supertrend bruten - efter Täbys tunga vändning

11 april 2019 20:45
SM-slutspel Dam

Sedan december 2017 hade giganten IKSU Innebandy gått helt utan förlust i såväl grundserie som slutspel i damernas SSL. På torsdagskvällen fick den blytunga supertrenden se sitt slut i den första semifinalfighten mot Täby - som efter en mäktig upphämtning i den tredje till slut kunde stå som segrare i förlängningsspelet.


Resultatet:

IKSU - Täby 4-5 e. för (2-0, 1-1, 1-3, 0-1)

Mål IKSU: Tova Eriksson, Sandra Svärd, Veera Kauppi, Sofia Joelsson

Mål Täby: Moa Tschöp 2, Jennifer Stålhult 2, Ranja Varli

Rubrikerna:

– Inför torsdagskvällens första semifinalbatalj med Täby var det den 17:e december 2017 senast IKSU Innebandy fick syna ett nederlag. Segermaskinen dansade hem såväl förra säsongens slutspel som den nuvarande säsongs grundserie - men på torsdagen skulle den blytunga supertrenden till slut komma att brytas.

– Det var dock hemmalaget som inledde bäst och såg i sedvanlig ordning ut att ordna ännu en seger. Två minuter in i den tredje perioden hade laget gått upp i en solid 4-1-ledning, men Veera Kauppis fullträff i spel fem mot fyra skulle dock bli Umeålagets sista på torsdagskvällen. Gästerna från Stockholm stod för en mäktig upphämtning och hade innan kvarten spelad kommit tillbaka och givit matchen ett likaläge.

– Mötet i IKSU Sport gick till förlängning där Moa Tschöp blev den stora hjältinnan. Med sitt andra raka mål såg hon till att västerbottningarnas knappt ett och ett halvt år långa seggerrad fick ett slut - och att Täby tog ledningen i semifinalserien.

– Moa Tschöp stod för en magnifik insats och låg bakom fyra av Täbys fem mål. Två fullträffar och två målgivande passningar blev det för backen.