Hemma
Dalen
DAL
Borta
Storvreta
STO

Pettersson matchhjälte i ny rysare

15 april 2019 21:30
SM-slutspel Herr

Gästande Storvreta tog ledningen med 1-3 efter två spelade perioder, men efter en stark tredjeperiod kunde Daniel Sonidsson se till att ta matchen till förlängning. Väl där klev Jimmie Pettersson fram och sköt segern till Storvreta - som nu leder med 3-1 i matcher.


Resultatet:

Dalen - Storvreta 4-5 e.f förl. (1-1, 0-2, 3-1, 0-1)

Mål Dalen: Sebastian Degeryd, Ludwig Svensson, Jonas Svahn, Daniel Sonidsson

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 2, Albin Sjögren, Tobias Gustafsson, Jimmie Pettersson

Rubrikerna:

– Inledningen av det fjärde mötet mellan Dalen och Stovreta var en jämn historia. Robin Nilsberth gav gästerna ledningen i numerärt överläge, men Dalens Sebastian Degeryd kunde kvittera innan den första akten var slut.

– 03.25 i mittperioden såg Albin Sjögren till att gästerna var åter i förarsätet. Och inte ens två minuter senare hittade Alexander Rudd fram till Nilsberth - igen.

– Hemmalaget kämpade sig tillbaka i den tredje perioden, först genom Ludwig Svensson och sedan kvitterade Jonas Svahn. Men glädjen blev kortvarig då Tobias Gustafsson gav Storvreta ledningen igen bara en och en halv minut senare. 19.18 tog hemmalaget time out och med fyra (!) sekunder kvar av tredje perioden tog Daniel Sonidsson matchen till förlängning.

– Förlängningen var länge mållös men med 09.21 på klockan klev Jimmie Pettersson fram för Storvreta som nu leder med 3-1 i matcher, och har därmed skaffat sig matchboll inför mötet på onsdag.