Lördag
15 Feb 6 matcher
Söndag
16 Feb 6 matcher
Måndag
17 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Fredag
21 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 4 matcher
Söndag
23 Feb 7 matcher
Måndag
24 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Dalen
DAL

Åkerlunds segervrål - Dalen vinnare via förlängning

12 april 2019 21:35
SM-slutspel Herr

För andra matchen i rad tog Dalen ett bortamöte med Storvreta till förlängning- och den här gången var det Umeålaget som fick fira. Anton Åkerlund sköt avgörandet till 4-5, ett mål som innebär att Dalen reducerat i semifinalserien.


Resultatet:

Storvreta - Dalen 4-5 e.förl. (2-1, 1-1, 1-2, 0-1)

Mål Strovreta: Albin Sjögren, Linus Jämtdal, Rasmus Sundstedt, Robin Nilsberth

Mål Dalen: Jonas Svahn 2, Sebastian Degeryd, Linus Holmgren, Anton Åkerlund

Rubrikerna:

– Efter två raka nederlag, det första via en bitter förlängning sen man tappat ledningen sent, var det läge för Dalen att resa sig. Och visst svarade Umeålaget upp väl mot pressen i bortamötet med Storvreta.

– Det var dock Storvreta som öppnade bäst och kopplade kommandot. Linus Jämtal sköt 1-0 tio minuter in och Albin Sjögren dubblade den ledningen i minut 19, innan Sebastian Degeryd ordnade 2-1 sekunderna senare.

– Jonas Svahn utjämnade sedan i mittenakten, något som Dalenforwarden skulle upprepa. För efter att först Robin Nilsberth (3-2) och därefter Rasmus Sundstedt (4-3) återgett Storvreta ledningen sköt Svahn 4-4 till Dalen i slutperioden.

– Förlängning fick skilja lagen åt - och där klev Anton Åkerlud fram som Dalens hjälte.

– Segern för Umeålaget betyder att semifinalserien är reducerad. Storvreta är kvar i förarsätet och har 2-1 i matcher, med nästa fight på måndag i norr.