Torsdag
07 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 9 matcher
Söndag
10 Okt 5 matcher
Fredag
22 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 9 matcher
Söndag
24 Okt 4 matcher
Hemma
Täby
TÄBY
Borta
Endre
END

Steen fällde avgörandet - Endre tillbaka i ledning

1 april 2019 21:50
SM-slutspel Dam

Bredden gjorde jobbet, men det var Sara Steen som klev fram med fyra poäng och tog hjälterollen. Kaptenen såg till att Endre återigen besegrade Täby på bortaplan och nu har gotlänningarna semifinal i sikte.


Resultatet:

Täby - Endre 6-9 (1-2, 3-6, 2-1)

Mål Täby: Matilda Sjödin 3, Ranja Varli 2, Moa Tschöp

Mål Endre: Sara Steen 2, Linnéa Wallgren, Ellen Bäckstedt, Anna Moberg, Elin Roos, Stina Ander, Maja Liljeroth, Erika Nilsson

Rubrikerna:

– Endre spred målskyttet över åtta olika namn i vinsten. Ensam spelare om att slå till två gånger för gotlänningarna var Sara Steen, som även blev stor hjälte med totalt fyra poäng (2+2).

– Det inledande målet var det däremot Täby och Ranja Varli som gjorde, efter sju minuters spel. Det visade sig också bli enda tillfället i matchen då hemmalaget var i ledning.

– Varli utjämnade till 2-2 tidigt i andra, men sedan ryckte sig Endre loss. Via sex mål i mittperioden gick gästerna ifrån till hela 3-8 och punkterade matchen.

– Matilda Sjödin tröstmålade för Täby till slutsiffrorna 6-9 och landade på ett hattrick.

– Segern innebär att Endre har 2-1 i matcher, och därmed chansen att avgöra hemma på torsdag. Hittills har dock kvartsfinalserien bara innehållit bortavinster.