Hemma
Endre
END
Borta
Täby
TÄBY

Bortatrenden intakt - Täby kvitterade på Gotland

4 april 2019 21:10
SM-slutspel Dam

Det är fortsatt bortalaget som vinner matcherna i kvartsfinalserien mellan Endre och Täby. På Gotland i den fjärde fighten var det stockholmarna som gasade ifrån direkt och lät inte hemmalaget komma tillbaka - i en match som slutade 5-12 i gästernas favör.


Resultatet:

Endre - Täby 5-12 (0-4, 2-3, 3-5)

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 2, Linnéa Wallgren, Sara Steen, Erika Nilsson

Mål Täby: Julia Croneld 4, Anna Peterzén 2, Jennifer Stålhult 2, Sara Attermo, Ranja Varli, Lisa Carlsson, Matilda Sjödin

Rubrikerna:

– Det var i den första perioden som det gästande stockholmslaget Täby skulle lägga grunden för ännu en bortaseger i matchserien mot Endre. Laget gick upp till 0-4 efter de första 20 och även om Endre åt sig tillbaka i mittenakten var ledningen än större när lagen klev in i den tredje, då Täby hade kommit upp till 2-7.

– I slutperioden fick gotlänningarna igång sitt målskytte än mer samtidigt som också Täby bibehöll sin forcering framåt, vilket innebar att gästerna till slut kunde vinna mötet med stabila 5-12.

– Bortalagets Julia Croneld var matchens gigant och hängde in totalt fyra mål bakom Liisa Kokkonen. Fyra poäng gjorde även Moa Tschöp - samtliga var assist.

– Trenden med bortasegrar är därmed fortsatt intakt i den tighta matchserien. Efter fyra fighter är ställningen 2-2 och frågan är om Endre har en fördel av att vara bortalag i den direkt avgörande matchen på lördag - eller om Täby kan bryta den trenden och istället ta klivet in i en semifinal.