Onsdag
25 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 8 matcher
Söndag
29 Jan 4 matcher
Onsdag
01 Feb 1 match
Lördag
11 Feb 11 matcher
Söndag
12 Feb 4 matcher
Onsdag
15 Feb 6 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Pixbo
PIX

Galante visade klassen direkt i Faluns vinst

21 mars 2019 21:00
SM-slutspel Herr

Slutspel, fyllda läktare och pressen att leverera. Då gjorde Alexander Galante Carlström precis som vanligt. På bara sju minuter sköt han två mål och gav Falun en ledning som laget höll till seger i den första kvartsfinalen mot Pixbo Wallenstam.


Resultatet:

Falun - Pixbo Wallenstam 8-3 (2-1, 3-0, 3-2)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström 3, Simon Berg 2, Johan Samuelsson, Johan Fahlström, Alexander Hallén

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Ojaniemi, Jens Milesson, Daniel Calebsson

Rubrikerna:

– Alexander Galante Carlström trivs i de stora matcherna och även om det här "endast" var en kvartsfinal var det superstjärnan som fällde avgörandet. Mål i den andra och sjunde spelminuten satte upp Falun till 2-0. Galante fullbordade hattricket tidigt i slutperioden.

– Däremellan hann Falun med att trampa ifrån till en rejäl ledning. Efter Jens Milessons reducering halvvägs genom den första perioden gick Dalalaget ut och vann mittenakten med tre bollar. Galantes 6-1 TRE sekunder in i tredje punkterade matchen.

– Martin Ojaniemi och Daniel Calebsson snyggade till siffrorna för Pixbo, som har hemmafight att vänta i helgen. Revanschläge då för "Rävarna".

– Unge Simon Berg hör inte till Faluns vanliga målskyttar, men backen svarade för två fullträffar i vinsten. Storsegern i den första kvartsfinalen kom inför nära på 2000 i hemmapubliken.