Lördag
13 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Tisdag
16 Apr 2 matcher
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Torsdag
18 Apr 1 match
Fredag
19 Apr 2 matcher
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Växjö
VÄX

Ganevik glänste - Mullsjö klart för semifinal

4 april 2019 22:00
SM-slutspel Herr

I slutspelets jämnaste och mest glödande matchserie på herrsidan var det till slut Mullsjö AIS som fick jubla högst mot Växjö Vipers. På torsdagen säkrade västgötarna en plats i det kommande semifinalspelet efter att ha segrat med 8-3 i den sjunde och direkt avgörande kampen - där Kim Ganevik glänste och stod för fyra mål och en assist.


Resultatet:

Mullsjö - Växjö 8-3 (1-0, 2-1, 5-2)

Mål Mullsjö: Kim Ganevik 4, Pelle Tarenius 2, Oskar Malmgren, Anton Vestlund

Mål Växjö: Manuel Maurer, Samuel Folkesson/Algman, Självmål

Rubrikerna:

– Inför över 1500 åskådare i Nyhemshallen var det stekheta mötet mellan Mullsjö och Växjö extra kryddat på torsdagskvällen. En semifinalplats stod på spel i en sjunde och direkt avgörande match, som till en början var mjukstartad sett till målskyttet.

– Pelle Tarenius blev ensam målgörare i den första perioden innan Anton Vestlund utökade för hemmalaget i spel fem mot fyra i mittenakten. Mullsjö skulle kliva in i den andra pausvilan med en tvåmålsledning, men detta först efter att Samuel Folkesson/Algman reducerat för gästande Växjö. Periodens sista ord fick Kim Ganevik som bara hade inlett sin poängskörd på torsdagen.

– I den tredje perioden exploderade nämligen såväl Ganeviks som matchens målproduktion. Växjö fick in en reducering redan efter halvminuten, men därefter skulle hemmalaget dra ifrån ytterligare. Växjö kom inte närmare än sin 5-3-reducering 14 minuter in i perioden och Mullsjö kunde till slut vinna med stabila 8-3 efter att Kim Ganevik hängt in tre raka baljor.

– Mullsjö utnyttjade därmed sin fördel av att ha hamnat högre upp i tabellen - då det i matchserien ständigt var hemmalaget som stod som segrare. Västgötarna avancerar vidare till semifinal efter 4-3 i matcher.

– Kim Ganevik noterades för fyra mål och en assist på torsdagen. Seriens bäste poängplockare blev dock Växjös Markus Jonsson, som totalt gjorde fem mål och sju målgivande passningar - siffror som placerar backen som slutspelets näst bäste spelare för tillfället.